Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins William og Harry: Angrer på siste telefonsamtale med Diana

De to britiske prinsene William og Harry sier de kommer ikke over den siste telefonsamtalen med sin avdøde mor, prinsesse Diana.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde, stiller Prins William og Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i en ny dokumentarfilm laget i forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde. De forteller at moren ringte dem tidligere samme dag som hun omkom i en bilulykke i 1997. Hun var på ferie i Frankrike og guttene var opptatt med å leke med søskenbarna.

SISTE SAMTALE: Disse bildene er nylig sluppet i forbindelse med 20-årsmarkeringen av prinsesse Dianas død. Her er hun sammen med sønnen, prins Harry og Prins William 19. april 1992. Foto: Martin Keene / PA / NTB Scanpix
SISTE SAMTALE: Disse bildene er nylig sluppet i forbindelse med 20-årsmarkeringen av prinsesse Dianas død. Her er hun sammen med sønnen, prins Harry og Prins William 19. april 1992. Foto: Martin Keene / PA / NTB Scanpix Vis mer

- Den telefonsamtalen sitter klistret til hjernen den dag i dag, sier prins William.

- Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke vært så likegyldig til det og alt det andre, sier William.

Harry sier den telefonsamtalen er noe han vil angre på resten av livet.

- Når jeg ser tilbake på det nå er det forferdelig tungt. Å ikke vite at det var siste gang jeg skulle få snakke med moren min. Så annerledes den samtalen hadde blitt om jeg bare hadde hatt den minste idé om at livet hennes kom til å ta slutt den kvelden, sier han.

Dokumentaren «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» blir sendt på britisk TV mandag. I filmen minnes en rekke personer den avdøde prinsessen.

HASTVERK: Prins Harry (bildet) og prins William snakker i en ny dokumentar ut om den siste samtalen med moren, prinsesse Diana. Der forteller de at de hadde hastverk med å legge på. Foto: AP / NTB Scanpix
HASTVERK: Prins Harry (bildet) og prins William snakker i en ny dokumentar ut om den siste samtalen med moren, prinsesse Diana. Der forteller de at de hadde hastverk med å legge på. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Det er kun det siste året at prins William og prins Harry har åpnet seg om tapet av moren. William var 15 år da Diana døde, og Harry var 12.

- Moren vår var et barn i hjertet. Når folk spør oss om hun var livlig, så er latteren hennes alt jeg kan høre, fortsetter Harry.

31. august er det 20 år siden prinsesse Diana døde.

(NTB)

MORSLYKKE: Prinsesse Diana med prins William på armen og prins Harry i magen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MORSLYKKE: Prinsesse Diana med prins William på armen og prins Harry i magen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!