Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins William:

Prins Williams ærlige ord: - Et mareritt

Også prins William sliter med datterens hår.

BRUTALT ÆRLIG: Prins William legger ikke skjul på at ikke alle oppgaver som far er like enkle. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Prins William legger ikke skjul på at ikke alle oppgaver som far er like enkle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et knapt år siden ble hertuginne Kate (37) og prins William (36) foreldre for tredje gang, da lille prins Louis kom til verden.

Paret har prins George (5) og prinsesse Charlotte (3) fra tidligere, og selv om de tre barna ble født inn i offentligheten, prøver foreldrene tilsynelatende alt de kan for å gi dem en så normal oppvekst som mulig.

Ifølge prins Williams nyeste uttalelser om lille Charlotte ser det nå ut til at hertugparet klarer nettopp det, og at de til tross for sin offentlige rolle, er en «normal» familie. I likhet med mange fedre, og mødre for den saks skyld, innrømmer nemlig prins William at han har slitt med å fikse håret til datteren.

- Aldri prøv å lage hestehale. Det er et mareritt, skal prinsen ha sagt lattermildt under et besøk ved Blackpool nylig.

SKJERMET OPPVEKST: Selv om både prins Louise, prinsesse Charlotte og prins George har vært en del av offentligheten siden de ble født, prøver Kate og William å gi barna en så normal oppvekst som mulig. Foto: AP / NTB Scanpix
SKJERMET OPPVEKST: Selv om både prins Louise, prinsesse Charlotte og prins George har vært en del av offentligheten siden de ble født, prøver Kate og William å gi barna en så normal oppvekst som mulig. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Lærte på YouTube

Ifølge OK! var prinsen svært fornøyd med å endelig ha lært seg å fikse treåringens hår, og innrømmet samtidig at han har sett på videoer på YouTube for å lære seg de beste måtene å gjøre det på.

- Jeg kan lage en hestehale nå, men det er så å si det jeg kan, sa William videre og la til at han ikke har hatt nok hår å øve seg på.

Hertuginne Kate skal ha hengt seg på fedrenes ærlige samtale og spurt om de har prøvd å flette.

- Det er veldig vanskelig, svarte 37-åringen.

Verner om oppveksten

At lille George en gang skal bli Englands konge, vet han ingenting om ennå, skal vi tro den britiske nettavisa Express.

ARVER TRONEN: At prins George en dag skal arve tronen, er ifølge foreldrene hans noe han ikke har fått vite enda. Foto: NTB Scanpix
ARVER TRONEN: At prins George en dag skal arve tronen, er ifølge foreldrene hans noe han ikke har fått vite enda. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både Kate og William har tidligere uttalt at de har forsøkt å holde den blivende monarkens oppvekst så normal som mulig. Det var slik William sin oppvekst var, noe som ga ham spillerom til å bare være et barn - uten forventninger og annet mas.

Derfor har hertugparet bestemt seg for å ikke avsløre overfor sønnen at han en dag skal bli landets og samveldets nye konge.

- Det finnes ei tid og et sted der George vil få fortalt og forstå hvordan han passer inn i alt. Men akkurat nå handler det om å etablere et sikkert og stabilt miljø rundt ham, og å vise ham så mye kjærlighet jeg kan som en pappa, har prins William tidligere uttalt til BBC.

Alle som har barn vet at tilværelsen som foreldre tidvis kan være svært strevsom. Man har ansvar for et liv, og skal følge barna gjennom alle opp- og nedturer - uavhengig av hvor store de er.

For hertugparet av Cambridge er situasjonen også slik, selv om de selvsagt får mer hjelp enn andre småbarnsforeldre.

COMEBACK: Kate Middleton kom sammen med brudepikene til prinsebryllupet i England. Video: AP / Per Ervland/Dagbladet Vis mer

Åpen om morsrollen

I januar valgte hertuginne Kate å åpne seg om den strevsomme tilværelsen som mor til tre små krabater. På besøk hos den veldedige organisasjonen Family Action tok hun seg tid til å prate med enkelte av familiene som var til stede, og delte sin egen historie om oppdragelse.

Hun reagerte spesielt på at hjelpen og oppfølgingen man får av helsepersonell i barnets første leveår gradvis forsvinner, ifølge People.

- Det er så vanskelig. Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, delte hun ærlig.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Det skal nevnes at William og Kate får god hjelp av barnepiker hjemme, som tar vare på barna når de er på offisielle oppdrag i inn- og utland. Helt siden prins George var liten, har de fått ekstra god hjelp av barnepike Maria Teresa Turrion Borrallo, men det betyr ikke at de alltid har god hjelp for hånden.

Kate og William har også en stor familie som passer barna i ny og ne. Med besteforeldre på begge sider, tanter og onkler, er det nok av hjelp å få. Likevel er det selvsagt vanskelig å være borte fra sine egne barn i lengre perioder, så foreldreansvaret tar de på alvor - både det positive og det negative.

- Jeg tror alle sliter med de samme tingene, mente Kate.

Under besøket til den veldedige organisasjonen kom Kate i snakk med to kvinner som jobbet der. Etterpå kunne de fortelle at de oppfattet hertuginnen som en helt vanlig mor, som i likhet med dem, også har sitt å stri med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!