Prins Charles:

Prinsen innblandet i skandale: - Trøbbel

Beskyldes for å bidra til å selge æresorden og britisk statsborgerskap.

I HARDT VÆR: Prins Charles er for tida midt i en etterforskning, etter at opplysninger om salg av æresorden og statsborgerskap skal ha kommet fram. Foto: James Manning / Pa Photos / NTB
I HARDT VÆR: Prins Charles er for tida midt i en etterforskning, etter at opplysninger om salg av æresorden og statsborgerskap skal ha kommet fram. Foto: James Manning / Pa Photos / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prins Charles (72) befinner seg for tida i en aldri så liten skandale. Den britiske arveprinsen har nemlig de siste ukene blitt beskyldt for å bidra til å selge imperieorden og britisk statsborgerskap. Pengene han har tjent, skal ha gått til prinsens veldedige stiftelser.

Skandalen har fått navnet «Cash-for-honours» i britiske medier, og involverer en rekke mellommenn som skal ha tatt penger for å arrangere møter mellom rike givere og prinsen av Wales.

Nå har det også kommet ytterligere bevis på bordet, ifølge The Guardian.

Nekter for anklagene

Blant annet skal prinsen ha møtt William Bortrick, mannen som skal stå bak skandalen, minst ni ganger, skriver avisa. De skal ha møtt hverandre i England, Skottland og Saudi-Arabia de seineste sju åra.

Bortrick skal ha mottatt tusenvis av pund for å sikre at en saudiarabisk milliardær ble utnevnt i ordenen, samt at han skal ha fikset et personlig takkebrev fra prinsen til en russisk giver, skriver The Sunday Times.

Den britiske imperieorden kan tildeles kvinner og menn for fremragende sivil eller militær innsats til Samveldet. Innehavere av ordenens to øverste klasser, Knight/Dame Grand Cross og Knight/Dame Commander kan bære tittelen «sir» eller «dame» foran navnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer