SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prins Sverre Magnus publikum med sitt eget show. Nå skal han konfirmeres. Video: NTB Scanpix Vis mer

Prins Sverre Magnus:

Prinsen konfirmeres

Prins Sverre Magnus konfirmeres til høsten.

Publisert
Sist oppdatert

I august i fjor fikk prinsesse Ingrid Alexandra (16) enorm oppmerksomhet i forbindelse med sin konfirmasjon. I år er det lillebror, prins Sverre Magnus (14), sin tur.

I en pressemelding fra Kongehuset kommer det fram at 14-åringen følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, og konfirmasjonsgudstjenesten finner sted i Asker kirke lørdag 5. september.

I etterkant av konfirmasjonsgudstjenesten vil det avholdes en mindre, privat middag på Skaugum.

<strong>KONFIRMANT:</strong> Prins Sverre Magnus konfirmeres om bare kort tid i Asker kirke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMANT: Prins Sverre Magnus konfirmeres om bare kort tid i Asker kirke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Prins Sverre Magnus kom til verden 3. desember 2005 som kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits andre felles barn. Han ble båret til dåpen av dronning Sonja 4. mars året etter.

I tillegg til dronningen er dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos, Rosario Nadal, Espen Høiby, Bjørn Andersen-Steinsland og Marianne Gjellestad 14-åringens faddere.

KONFIRMASJON: Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i slottskapellet den 31. august. Video: NRK. Vis mer

- Mindre offisiell

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prinsens konfirmasjon vil bli mindre offisiell enn storesøsteren sin i fjor.

- Det er helt naturlig ettersom hun er tronarving. Den blir ikke mindre viktig for familien av den grunn, påpeker Vagler.

Hun er sikker på at kongefamilien vil lage en like fin og minnerik dag for prinsen, som de gjorde for prinsessen.

- Det er garantert også tatt coronahensyn, og konfirmasjonen og dens form er nok også preget av det, fortsetter hun.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Prinsen ble båret til dåpen av dronning Sonja i 2006. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Prinsen ble båret til dåpen av dronning Sonja i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser overfor Dagbladet at det bare vil komme norske gjester på den store dagen.

- Kronprinsparet har invitert nær familie og de norske fadderne til å delta under konfirmasjonsgudstjenesten, og til en mindre, privat middag på Skaugum i etterkant av gudstjenesten. Konfirmasjonen vil avholdes innenfor gjeldende smittevernregler med 20 gjester, sier hun.

Humorprins

Da han for snart 15 år siden kom til verden på Rikshospitalet i Oslo var det mange som delte kronprinsfamiliens glede. Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo. Et par dager seinere kunne en stolt kong Harald og kronprins Haakon avsløre navnet på den nyfødte prinsen.

<strong>SØSKENTRIO:</strong> Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus sammen med Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby, i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SØSKENTRIO: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus sammen med Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby, i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Sverre Magnus er godt kjent for sine ablegøyer, og mange husker nok at han utførte en såkalt «dab» på slottsbalkongen i forbindelse med besteforeldrene kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring i mai 2017.

RØRENDE: En tydelig rørt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon holdt tale for Ingrid Alexandra, under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Den gang var prins Sverre Magnus 11 år gammel, og det var ingen tvil om at han benyttet den i utgangspunktet høytidelige situasjonen til å skape litt moro.

Skøyerprinsen lagde flere grimaser og viste fredstegn med fingrene, men mest oppmerksomhet fikk han nok da han gjorde en såkalt «dab», som er en slags dansebevegelse hvor man dypper hodet i armkroken samtidig som den andre armen strekkes rett opp og ut til siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer