Prins Christian:

Prinsen vekker oppsikt: - Wow

Danmarks framtidige konge fyller 15.

NESTEN VOKSEN: Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset markerer med nye bilder. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
NESTEN VOKSEN: Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset markerer med nye bilder. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 15 år siden Danmark fikk en framtidig tronarving, da kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48) ønsket velkommen til sitt første barn. Gutten fikk navnet Christian, fikk tittelen prins og skal etter planen arve tronen etter farmoren og faren sin.

Dermed er det utvilsomt mye press på skuldrene til den unge prinsen, som sakte, men sikkert, begynner å tre inn i de voksnes rekker. Han har heldigvis gode rollemodeller å følge, og har blant annet tett kontakt med den norske kongefamilien. Da prinsesse Ingrid Alexandra (16) konfirmerte seg i fjor, var han og foreldrene selvskrevne gjester.

Prinsen skal selv konfirmere seg våren 2021. Han skulle egentlig gjennomført den høytidelige seremonien i år, men coronapandemien satte en stopper for det.

Vekker oppsikt

Han må dermed vente litt. Bursdagen skal imidlertid utvilsomt feires, selv om ikke heller den blir av det største slaget. Danmark har nemlig liknende retningslinjer angående smittevern som her i Norge.

BT skriver at prinsen skal feire sammen med sin familie, privat. Likevel har de valgt å involvere folket smått i feiringen, ved å offentliggjøre nye bilder av bursdagsprinsen. Bildene faller åpenbart i smak hos mange, for kommentarfeltet er overøst med komplimenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer