Prins Christian:

Prinsen vekker oppsikt: - Wow

Danmarks framtidige konge fyller 15.

<strong>NESTEN VOKSEN:</strong> Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset markerer med nye bilder. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
NESTEN VOKSEN: Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset markerer med nye bilder. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 15 år siden Danmark fikk en framtidig tronarving, da kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48) ønsket velkommen til sitt første barn. Gutten fikk navnet Christian, fikk tittelen prins og skal etter planen arve tronen etter farmoren og faren sin.

<strong>NUSSELIG:</strong> Prins Christian fyller i dag 15 år, og har, naturlig nok, blitt større med årene. Likevel er det nok mange som husker ham slik. Her fotografert i 2010 i bryllupet til kronprinsesse Victoria i Stockholm. Foto: Lise Åserud / NTB
NUSSELIG: Prins Christian fyller i dag 15 år, og har, naturlig nok, blitt større med årene. Likevel er det nok mange som husker ham slik. Her fotografert i 2010 i bryllupet til kronprinsesse Victoria i Stockholm. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Dermed er det utvilsomt mye press på skuldrene til den unge prinsen, som sakte, men sikkert, begynner å tre inn i de voksnes rekker. Han har heldigvis gode rollemodeller å følge, og har blant annet tett kontakt med den norske kongefamilien. Da prinsesse Ingrid Alexandra (16) konfirmerte seg i fjor, var han og foreldrene selvskrevne gjester.

Prinsen skal selv konfirmere seg våren 2021. Han skulle egentlig gjennomført den høytidelige seremonien i år, men coronapandemien satte en stopper for det.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Vekker oppsikt

Han må dermed vente litt. Bursdagen skal imidlertid utvilsomt feires, selv om ikke heller den blir av det største slaget. Danmark har nemlig liknende retningslinjer angående smittevern som her i Norge.

<strong>NYE BILDER:</strong> Prins Christian fyller 15. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
NYE BILDER: Prins Christian fyller 15. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer

BT skriver at prinsen skal feire sammen med sin familie, privat. Likevel har de valgt å involvere folket smått i feiringen, ved å offentliggjøre nye bilder av bursdagsprinsen. Bildene faller åpenbart i smak hos mange, for kommentarfeltet er overøst med komplimenter.

Den danske Instagram-kjendisen Anders Hemmingsen har til sine en million følgere skrevet følgende om bildene: «Wow, en flott fyr. Gratulerer med de 15 åra, prins Christian», skriver han.

<strong>- WOW:</strong> Komplimentene strømmer prinsens vei torsdag morgen. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
- WOW: Komplimentene strømmer prinsens vei torsdag morgen. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer

De fire bildene som er sluppet, er tatt av fotograf Franne Voigt, og viser prinsen i alt fra dressjakke til mer avslappede antrekk.

Han poserer morskt på tre av bildene, men trår til med et bredt smil på det ene. Det er kanskje ikke så rart at han smiler bredt: Da han fylte 14 i fjor, hadde han regulering.

<strong>SMIL:</strong> Prins Christian har hatt regulering, men denne er nå fjernet. Han har all grunn til å smile. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
SMIL: Prins Christian har hatt regulering, men denne er nå fjernet. Han har all grunn til å smile. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer

Flere påpeker at han er som snytt ut av nesa på sin mor, kronprinsesse Mary.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Oppkalt

Da prinsen kom til verden den 15. oktober 2005, fikk han det fulle navnet Christian Valdemar Henri John, et navn som tar vare på både kongelige tradisjoner og sterke familiebånd. Både Christian og Valdemar er gamle og velkjente danske kongenavn. Henri er døpenavnet til farfar prins Henrik, og John etter morfar Donaldson.

Prinsen har med åra fått flere søsken. Prinsesse Isabella er blitt hele 13 år, mens tvillingsøsknene prins Vincent og prinsesse Josephine er blitt ni. Tidligere i sommer ble det delt nye bilder av hele familien, som så ut til å kose seg på ferie i hjemlandet.

Instagram-innlegget inneholdt totalt fem bilder, hvor ett av dem viste kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i en kjærlig omfavnelse. Et annet bilde viste prins Christian sammen med prins Vincent sittende i en sofa, hvor førstnevnte holdt godt rundt lillebroren sin.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle påpekte også at det så ut til at de to eldste kronprinsbarna hadde strukket seg voldsomt i sommer.

- Både prins Christian og prinsesse Isabella når snart igjen foreldrene sine i høyde. To søte små, som har vokst seg til å bli flotte ungdommer. De nye bildene av familien på seks viser en harmonisk og glad gjeng etter en lang og deilig sommerferie, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer