Prinsene anklager BBC

Både prins William og prins Harry kommer med sterke anklager mot BBC for å bidratt til prinsesse Dianas frykt og paranoia, som følge av et intervju som ble gjort i 1995.

ANKLAGER: Prins William retter sterke anklager mot BBC. Foto: Michel Spingler / AP / NTB
ANKLAGER: Prins William retter sterke anklager mot BBC. Foto: Michel Spingler / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Torsdag kveld melder Sky News at prins William anklager BBC for å bidratt til hans mors «frykt og paranoia». William viser til BBCs intervju med prinsesse Diana i 1995.

Sky News skriver at prinsen uttaler at BBCs feil i forbindelse med intervjuet «bidro betydelig til hennes frykt, paranoia og isolering». Han sier også at Diana ble sviktet av både reporter Martin Bashir og BBC-sjefene, som William mener at «så den andre veien i stedet for å stille de vanskelige spørsmålene».

Lillebroren, prins Harry, reagerer enda sterkere etter at en granskning konkluderte med at Bashir brukte «bedragerske metoder» for å sikre seg intervjuet med Diana.

- Vår mor var en utrolig kvinne som dedikerte livet sitt til å tjene samfunnet. Hun var motstandsdyktig, modig og utvilsomt ærlig. Ringvirkningene av en kultur av utnyttelse og uetisk praksis tok til slutt livet hennes, sier prins Harry (36) i en uttalelse, ifølge People Magazine.

- Mistet livet

Ifølge granskningen av BBC-intervjuet, brøt han de redaksjonelle retningslinjene til rikskringkasteren ved å lage to falske bankutskrifter for å manipulere Diana til å stille opp til intervjuet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer