Prins Nikolai og prins Felix:

Prinsenes rørende gest til faren

De to prinsene viser spesiell støtte.

RØRENDE: Prins Nikolai og prins Felix med rørende gest etter farens blodpropp i hjernen. Her sammen med foreldrene, eksparet prins Joachim og grevinne Alexandra. Foto: Shutterstock/NTB
RØRENDE: Prins Nikolai og prins Felix med rørende gest etter farens blodpropp i hjernen. Her sammen med foreldrene, eksparet prins Joachim og grevinne Alexandra. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Etter innleggelsen og behandlingen på intensivavdelingen de siste dagene, er det legenes vurdering at prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge av blodproppen», het det i en pressemelding fra Det danske kongehuset i juli i fjor.

Beskjeden kom bare kort tid etter at prins Joachim av Danmark (52) hadde blitt hastet til til sykehuset i Toulouse i Frankrike med det som viste seg å være en blodpropp i hjernen.

Prinsen gjennomgikk en vellykket operasjon, og er i dag på beina igjen.

Hendelsen satte likevel en støkk i kongefamilien, hvor flere medlemmer i ettertid har uttalt seg om Joachims sykdom. Også hans to sønner, prins Nikolai (21) og prins Felix (18), som han har med ekskona grevinne Alexandra (56).

Spesiell støtte

Og nå viser det seg at de unge prinsene tar med seg den uhyggelige opplevelsen videre i sitt arbeid i Nikolai og Felix Fonden, som har som formål å støtte humanitære, kulturelle og utdannelsesmessige formål i og utenfor Danmark, skriver danske Billed Bladet.

Videre kommer det fram at fondet var samlet tidligere denne måneden. Hittil i år har de utbetalt i alt 465 000 danske kroner til 19 forskjellige prosjekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer