Prins Charles:

Prinsens fingre vekker oppsikt

Et bilde av den britiske prinsen får flere til å spekulere rundt helsetilstanden hans. Har selv spøkt om «pølsefingre».

SKAPER BEKYMRINGER: Flere uttrykker bekymring over helsetilstanden til prins Charles etter et bilde av fingrene hans skapte blest på Twitter. Foto: NTB scanpix
SKAPER BEKYMRINGER: Flere uttrykker bekymring over helsetilstanden til prins Charles etter et bilde av fingrene hans skapte blest på Twitter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag dukket det opp et bilde av britiske prins Charles (71) på Twitter under bildeteksten «prins Charles fingre har på ordentlig opprørt meg».

Bildet viser prinsens røde og hovne hender.

Innlegget har siden gått viralt, og er repostet 32 000 ganger. Flere gjør narr av prinsen, og sammenlikner fingrene hans med pølser.

Flere reagerer imidlertid med sinne over at hendene til prinsen blir latterliggjort, og mener de hovne fingrene er et symptom på sykdom.

«Er ikke hovne fingre et symptom på hjertesykdom», spør en.

«Han ser veldig syk ut», skriver en annen.

«Det er ganske kvalmende at folk gjør narr av dette», skriver en tredje.

«Pølsefingre»

Det finnes en rekke sykdommer som kjennetegnes blant annet av hovne hender.

Det er ikke første gang prinsens hovne hender har blitt gjenstand for spekulasjon. Da han i november i fjor var på besøk i India vakte både hendene og føttene hans oppsikt. Express skriver at tilstanden trolig skyldtes den ni timer lange flyturen.

Det er ikke uvanlig å få vannansamling i føttene ved flyging.

Telegraph skriver at prinsen har slitt med hovne hender og føtter etter reiser i en årrekke, og at han selv har spøkt med at han har «pølsefingre» under en utenlandstur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.