Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Charles:

Prinsens fingre vekker oppsikt

Et bilde av den britiske prinsen får flere til å spekulere rundt helsetilstanden hans. Har selv spøkt om «pølsefingre».

SKAPER BEKYMRINGER: Flere uttrykker bekymring over helsetilstanden til prins Charles etter et bilde av fingrene hans skapte blest på Twitter. Foto: NTB scanpix
SKAPER BEKYMRINGER: Flere uttrykker bekymring over helsetilstanden til prins Charles etter et bilde av fingrene hans skapte blest på Twitter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lørdag dukket det opp et bilde av britiske prins Charles (71) på Twitter under bildeteksten «prins Charles fingre har på ordentlig opprørt meg».

Bildet viser prinsens røde og hovne hender.

Innlegget har siden gått viralt, og er repostet 32 000 ganger. Flere gjør narr av prinsen, og sammenlikner fingrene hans med pølser.

Flere reagerer imidlertid med sinne over at hendene til prinsen blir latterliggjort, og mener de hovne fingrene er et symptom på sykdom.

«Er ikke hovne fingre et symptom på hjertesykdom», spør en.

«Han ser veldig syk ut», skriver en annen.

«Det er ganske kvalmende at folk gjør narr av dette», skriver en tredje.

«Pølsefingre»

Det finnes en rekke sykdommer som kjennetegnes blant annet av hovne hender.

Det er ikke første gang prinsens hovne hender har blitt gjenstand for spekulasjon. Da han i november i fjor var på besøk i India vakte både hendene og føttene hans oppsikt. Express skriver at tilstanden trolig skyldtes den ni timer lange flyturen.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Det er ikke uvanlig å få vannansamling i føttene ved flyging.

Telegraph skriver at prinsen har slitt med hovne hender og føtter etter reiser i en årrekke, og at han selv har spøkt med at han har «pølsefingre» under en utenlandstur.

Utover det har verken han eller Buckingham Palace kommentert tilstanden hans.

Det er ikke første gang prins Charles' helsetilstand har skapt overskrifter. Nå seinest var det da han ble smittet av coronaviruset. Han var imidlertid ikke veldig syk, han hadde bare milde symptomer.

Kongelige hånd-fokus

Ellers har han stort sett vært ved god helse. Det samme kan imidlertid ikke sies om hans far, prins Philip (99), som de siste åra har vært inn og ut av sykehus.

I desember i fjor ble han lagt inn på sykehus på grunn av hans vedvarende helsetilstand, og som et forebyggende tiltak anbefalt av legen hans, opplyste Buckingham Palace den gangen.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Prins Charles kommer til å ta over tronen når dronning Elizabeth (94) ikke lenger er kongehusets overhode. Også hennes hender har vakt oppsikt. I fjor bekymret flere seg for dronningas helse etter at hun på et bilde hadde et stort blåmerke over den ene hånda.

Også nylig var dronninga og prins Philips hender gjenstand for spekulasjon. Da var det imidlertid et bilde som framsto som manipulert, og flere mente at dronningas hender var redigert.

KRITISERES: Etter at Donald Trump gikk ustødig ned en rampe, har spørsmål om helsen hans blitt diskutert på sosiale medier. Reporter: Christian Wehus. Video: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!