Prins Philip:

Prinsens siste påfunn: Gjemte fotograf i begravelsen

Fotograf Arthur Edwards var gjemt i boks på toppen av trappa til St Georges kapell.

SKJULT: Fotografen fikk nærbilder av den sørgende kongefamilien på grunn av et lite puss. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB
SKJULT: Fotografen fikk nærbilder av den sørgende kongefamilien på grunn av et lite puss. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag fant begravelsesseremonien til prins Philip sted. Folk fra hele verden fulgte med kongefamilien som tok sitt siste farvel med dronning Elizabeths (94) ektemann.

Blant annet har det blitt publisert bilder tett på den sørgende familien som gikk opp trappene til kapellet. Disse er tatt fra en vinkel andre fotografer bare kunne drømme om.

Nå viser det seg at bildene er tatt fra en juksesøyle som var satt opp for anledningen. Bilder av kapellet viser nemlig to søyler, hvor den ene har et perfekt utsiktspunkt til de kongelige gjester. Søylene dukket imidlertid først opp i forbindelse med begravelsen.

Det skal være ingen ringere enn prins Philip selv som arrangerte påfunnet. Det forteller fotograf Arthur Edwards selv i en kronikk i The Sun.

«Hertugen, som planla hvert øyeblikk av gårsdagens rørende begravelsesseremoni, hadde arrangert det slik at jeg som fotograf kunne gjemme meg på innsida av en falsk søyle på toppen av trappene til St Georges kapell», skriver han.

- Prins Charles på gråten

Den 80 år gamle fotografen har tatt bilder av kongefamilien i over fire tiår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer