Prins Philips begravelse:

Prinsens spesielle venninne på gjestelista

Prins Philips nære venninne fikk en av de få plassene i begravelsen lørdag.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins Philip. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag tok den britiske kongefamilien og hele folket farvel med dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Prinsen døde forrige fredag, 99 år gammel.

Torsdag ble gjestelista til begravelsen avslørt. På grunn av pandemien var det bare 30 personer som fikk ta del i seremonien - hovedsakelig nær familie.

Gjestene besto av prinsens kone dronning Elizabeth, deres fire barn og barnebarn med ektefeller - med unntak av prins Harrys gravide kone, hertuginne Meghan (39). I tillegg kom tre slektninger av prins Philip fra Tyskland, foruten andre familievenner og barna til dronningas avdøde søster, prinsesse Margaret.

De fleste av navnene på gjestelista er kjente, men Penelope Knatchbull (68) har du kanskje ikke hørt om.

Hun går under tittelen grevinne Mountbatten av Burma, og har vært ei nær venninne av prins Philip i en årrekke.

Nær fortrolig

At grevinna fikk en av de få plassene i kapellet lørdag, sier mye om hvor nære de to sto hverandre. De skal ha møtt hverandre for første gang da Knatchbull var 20 år gammel, under en polokamp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer