Det svenske kongehuset:

Prinseparet coronasmittet

Flere i den svenske kongefamilien skal testes.

SMITTET: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har testet positivt for corona. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB
SMITTET: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har testet positivt for corona. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen skriver Det svenske kongehuset at prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige har testet positivt for coronaviruset. Ekteparet har vært i karantene siden onsdag denne uka.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», heter det i pressemeldingen.

I løpet av torsdagen vil kongeparet, kronprinsesse Victoria og prins Daniel også testes for viruset. Smittesporing er igangsatt.

Kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet, Margreta Thorgren, sier til Expressen at den svenske kongefamilien var samlet på fredag i forbindelse med begravelsen til dronningas bror, Walther Sommerlath.

- Da var de i samme kirkerom, sier Thorgren.

Det skal ha blitt tatt nødvendige smittevernsregler i forbindelse med begravelsen og kongefamilien var under ti personer i kirkerommet.

- Før denne mindre familiebegivenheten ble alle testet på fredag. Da var testene negative. Store sikkerhetstiltak ble tatt i forbindelse med begravelsen, sier kommunikasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer