<strong>SKOLEBYTTE:</strong> Etter fem år på Oslo Internasjonale Skole skal prinsesse Ingrid Alexandra nå bytte skole. Foto: NTB Scanpix
SKOLEBYTTE: Etter fem år på Oslo Internasjonale Skole skal prinsesse Ingrid Alexandra nå bytte skole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Ingrid Alexandra:

Prinsessa bytter skole

Kongehuset bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kan kongehuset på sine nettsider fortelle at prinsesse Ingrid Alexandra (15) fra høsten av bytter skole. Fra 2014 og fram til nå har prinsessa gått på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, men nå venter skolebytte for 15-åringen, som i august begynner i 10. klasse på Uranienborg skole.

Ingrid Alexandra har som nevnt de siste åra gått på Oslo Internasjonale Skole, og fra 2010 til 2014 var hun elev ved Jansløkka skole i Asker.

- Prinsesse Ingrid Alexandra var nå ferdig med trinnet hun begynte på ved Oslo Internasjonale skole. Hun har likevel ett år igjen av vanlig norsk, offentlig skole, og ønsket å gå dette siste året av ungdomsskolen ved Uranienborg skole, sier assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til Dagbladet.

Prinsessa starter på videregående i 2020.

BURSDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 15 år. Video: NTB Scanpix. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Prinsessa har nesten halvannet år igjen på ungdomsskolen, og til høsten skal hun også konfirmeres. Ingrid Alexandra er med andre ord på vei med full fart inn i de voksnes rekker.

Enn så lenge lever prinsessa tilnærmet som ungdommer flest. Skolearbeid står i fokus, og på fritida liker hun å stå på ski og driver med kickboksing. Hun deler også resten av familiens glede over vannsport og ski, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tidligere skrevet.

Men i tillegg hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene, en forpliktelse hun ikke kan dele med sine venner og klassekamerater. En dag skal hun bli landets kronprinsesse og deretter monark.

FØRSTE SKOLEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra på sin første dag ved Oslo Internasjonale skole. Video: NTB Scanpix Vis mer

Flere dronninger

Hun har ifølge kongehuseksperten begynt i dronninglære for lengst, og får flere og flere offisielle oppdrag etter hvert som hun blir eldre.

Men selv om dette er et liv hennes jevnaldrende vanskelig kan forestille seg eller sette seg inn i, har Ingrid likesinnede utenfor landegrensene. Det er tette bånd mellom de europeiske kongehusene, og de har stor glede av å dele sine bekymringer - og gleder. Ingen kan forstå dem bedre, enn de som faktisk er født til samme livsgjerning selv.

Etter århundrer med flest konger på tronen, vil den norske arveprinsessen regjere med et flertall av dronninger rundt seg. Mange land har nemlig kjønnsnøytralisert arverekkefølgen. Dette i kombinasjon med en jenteboom blant kongelige førstefødte, gjør altså at Ingrid vil få hele fem kvinnelige og tre mannlige kolleger å støtte seg på - såframt monarkiene består.

- Nå har det vært menn i mange hundre år, så det er kanskje på tide at det kommer en generasjon med kvinner, har dronning Sonja tidligere sagt til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer