Prinsesse Delphine Böel:

Prinsessa møtte faren for første gang

Kvinnen som Belgias tidligere kong Albert fikk utenfor ekteskap, og som han lenge ikke ville anerkjenne, har nå møtt sin far for første gang.

FØRSTE MØTE: Prinsesse Delphine Böel har møtt sin biologiske far Albert II for første gang. Foto: AFP / NTB
FØRSTE MØTE: Prinsesse Delphine Böel har møtt sin biologiske far Albert II for første gang. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Delphine Boël (52) kjempet i flere år for at mannen hun mente var hennes biologiske far, skulle avgi DNA-prøve. Det måtte han til slutt gjøre, dermed ble det fastslått at han var kvinnens far.

Tirsdag opplyste det belgiske kongehuset at far og datter har møtt hverandre for første gang.

Vedlagt pressemeldingen er et bilde av en smilende prinsesse sittende ved siden av tidligere kong Albert II av Belgia (86) og hans kone dronning Paola (83).

Delphine Boël fikk for få uker siden retten til å bruke tittelen prinsesse, og hun kaller seg i dag prinsesse Delphine av Saxen-Cobourg.

UNIKT: I juli i fjor ga den thailandske kongen elskerinnen sin kongelig tittel. Nå har han ombestemt seg. Video: AP Vis mer

Detalj vekket oppsikt

Møtet mellom prinsessa og hennes biologiske far kommer bare to måneder etter at det første bildet av Böel, og hennes halvbror Belgias kong Philippe (60), ble delt med omverdenen.

Bildet fikk massiv oppmerksomhet fordi Boël, som nå altså er prinsesse, ble avbildet med landets nåværende konge. Duoen, som altså er halvsøsken, møtte hverandre fredag 9. oktober - ei knapp uke etter at det ble klart at Boël hadde kapret prinsessetittelen.

DETALJ MANGLER: Delphine Boël, nå prinsesse av Belgia, møtte landets kong Philippe i oktober . Da fikk en helt spesiell detalj i bildet av søskenparet oppmerksomhet. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB
DETALJ MANGLER: Delphine Boël, nå prinsesse av Belgia, møtte landets kong Philippe i oktober . Da fikk en helt spesiell detalj i bildet av søskenparet oppmerksomhet. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB Vis mer

Kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensens mente ifølge danske BT at bildet ikke var annet en bevisst strategi av det belgiske kongehuset og beskrev det som en slags skadekontroll. Han påpekte også én helt spesiell detalj i bildet.

- Det signaliserer at det tydelig handler mer om institusjonen enn det personlige, og det er interessant. Og så vet man jo ikke om munnvikene ville peke nedover hvis kong Albert var med, sa eksperten til den danske avisa.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Ikke hverdagskost

Olden-Jørgensen trakk nemlig fram det faktum at det var kong Philippe som var avbildet med Boël, og ikke duoens far, tidligere kong Albert ll.

Boël har hele veien sagt at det eneste hun ønsker, er å bli behandlet likt som resten av Albert II's barn. I januar i år innrømmet han at han er faren til Boël - som følge av en affære på 1960-tallet.

Nyheten om at 52-åringen er eks-kongens datter, sendte sjokkbølger gjennom hele verden: at en tidligere konge innrømmer at han har et barn utenom ekteskap, er langt fra hverdagskost.

86-åringens innrømmelse kom på bordet etter at Boël i årevis har kjempet for å bevise at eks-kongen er hennes biologiske far.

- Hans majestet kong Albert II har notert seg resultatet fra DNA-testen som han tok som følge av en forespørsel fra en domstol i Brussel. Den vitenskapelige konklusjonen viser at han er den biologiske faren til Delphine Boël, uttalte eks-kongens advokat Alain Berenboom i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer