Prinsesse Estelle:

Prinsessas (7) kostholdsvalg overrasker dronninga

Den sju år gamle prinsessa nekter å spise fisk. Nå avslører bestemora hvorfor.

KLIMAKRISE: Dronning Silvia forteller i et nytt intervju hvorfor prinsesse Estelle ikke spiser fisk. Foto: NTB Scanpix
KLIMAKRISE: Dronning Silvia forteller i et nytt intervju hvorfor prinsesse Estelle ikke spiser fisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før jul kunne flere norske kjendiser avsløre at de hadde byttet ut den tradisjonelle julematen til fordel for veganske og vegetariske alternativer.

De siste åra har det blitt mer og mer fokus på å kutte ned på kjøtt på grunn av klimakrisen , hvor også plast i havet er et stort problem. Nå avslører det svenske kongeparet at de i deres familie også er bevisste på den mye omtalte krisen.

Ifølge Expressen har nemlig dronning Silvia uttalt i et intervju med svenske Dagbladet at prinsesse Estelle, kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter, ikke lenger spiser fisk.

- Vi hadde fisk til lunsj, men hun spiste ikke, forteller dronninga, og fortsetter:

- Jeg spurte om hun ikke likte fisken, om hun ikke ville spise, men da svarte hun at «nei, for den spiser plast».

Ifølge dronninga har den sju år gamle prinsessa blitt oppmerksom på konsekvensen av plast i havet, og Silvia forteller at barnebarnet forstår hvor farlig plastpartikler er.

Ifølge Expressen reiser det svenske kongeparet ofte med fly, men kong Carl Gustaf mener at de som flyr bør tenke på formålet med reisen sin. I tillegg forteller dronningen at hun har kjørt elbil i flere år, og oppfordrer til å ta mer tog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.