Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Beatrice har forlovet seg

- Vi er ekstremt lykkelige.

FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi har forlovet seg etter ett år som kjærester. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi har forlovet seg etter ett år som kjærester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2017 ble det kjent at prinsesse Beatrice (31) hadde funnet lykken med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi. Nå har imidlertid duoen bestemt seg for å ta forholdet et steg videre.

Det melder Buckingham Palace i en pressemelding hvor de forteller at paret har forlovet seg. Det skriver flere britiske medier, deriblant The Telegraph.

Forlovet seg i Italia

I pressemeldingen fra Buckingham Palace kommer det fram at paret ble forlovet mens de var på en ferie sammen i Italia tidligere denne måneden.

Det heter også at bryllupet vil finne sted i 2020, og at flere detaljer vil bli offentliggjort på et seinere tidspunkt.

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier, og vi vet at dette vil ruste oss godt for åra vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sier paret i pressemeldingen.

Beatrice sin søster prinsesse Eugenie (29) har også delt en rekke bilder av det kommende ekteparet på sin egen Instagram-profil, hvor hun skriver at hun er svært lykkelig over det kommende bryllupet.

I innlegget kommer det også fram at det er hun som har tatt de ferske forlovelsesbildene av søsteren og forloveden Edorado Mapelli Mozzi.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

- Vi er lykkelige

Prinsesse Beatrice er dattera til prins Andrew (59) og Sarah Ferguson (59) og dermed barnebarnet til Storbritannias regjerende dronning Elizabeth (93).

- Vi er lykkelige over at Beatrice og Edoardo har forlovet seg, og har sett forholdet deres utvikle seg med stolthet. Vi er de heldige foreldrene til en fantastisk datter som har funnet sin kjærlighet og kompanjong i en lojal, ung mann. Vi sender dem alle gode ønsker for en fantastisk familieframtid, sier prins Andrew og Sarah Ferguson i pressemeldingen.

SKAL GIFTE SEG: Prinsessa og kjæresten skal gifte seg i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Prinsessa og kjæresten skal gifte seg i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forlovelsen kommer nesten et år etter at prinsessas lillesøster, prinsesse Eugenie, giftet seg med sin kjære, Jack Brooksbank (33).

Paret giftet seg foran hele verden i en romantisk seremoni i kapellet på Windsor-slottet i England. I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk prinsesse Eugenie sitt ja.

Tiaraen hadde hun lånt av dronning Elizabeth, og den ble laget i 1919. Den var utsmykket med smaragder og diamanter, og i ørene hadde hun også smaragder, som hun fikk i gave av sin ektemann. Under den lange kjolen hadde hun gått for sko fra Charlotte Olympia.

ROMANTISK SEREMONI: Her er prinsesse Eugenie og ektemannen Jack Brooksbank avbildet på bryllupsdagen sin i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix
ROMANTISK SEREMONI: Her er prinsesse Eugenie og ektemannen Jack Brooksbank avbildet på bryllupsdagen sin i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjolevalget vakte oppsikt

Drøye to måneder etter at prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank ga hverandre sitt «ja», stilte 29-åringen opp til intervju med den britiske avisa Telegraph. Der kom de inn på kjolevalget på bryllupsdagen som vakte stor oppsikt i mediene.

CNN skrev blant annet at Eugenies kjolevalg var oppsiktsvekkende av flere grunner. Brudekjolens utskjæring viste nemlig fram et langt operasjonsarr på prinsessas rygg. I intervjuet med avisa fortalte prinsessa åpenhjertig om tilstanden skoliose (skjevheter i ryggsøylen, journ.anm.)

Prinsesse Eugenie ble diagnostisert med skoliose allerede i en alder av elleve år. At barndommen ble kraftig påvirket av operasjon og behandling la hun ikke skjul på.

- Jeg tror ikke jeg tenkte at jeg ville få et stort arr. Jeg var bare elleve år da jeg fikk vite at jeg trengte operasjon, og den sjokkerende nyheten gjorde meg knust over at jeg ikke kunne dra på skolen eller være normal som de andre elevene, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media