Prinsesse Birgitta:

Prinsesse Birgitta dropper dåpen. Skylder på invitasjon-kluss: - Det er som det er

Uteblir fra nok en begivenhet.

STÅR OVER: Kong Carl Gustafs søster, prinsesse Birgitta, blir ikke å se i dåpen til prins Gabriel på fredag. Hun reiser i stedet til Hongkong. Foto: Ola Axman / NTB Scanpix
STÅR OVER: Kong Carl Gustafs søster, prinsesse Birgitta, blir ikke å se i dåpen til prins Gabriel på fredag. Hun reiser i stedet til Hongkong. Foto: Ola Axman / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag er det duket for en stor kongelig begivenhet i Sverige, da prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofias (32) sønn, prins Gabriel (3 md.), skal døpes.

Den høytidelige seremonien, som finner sted på Drottningholms slottskyrka, har imidlertid møtt på en rekke hindre i planleggingsfasen.

Først ble det kjent at erkebiskop Antje Jackelén (62) ikke skal døpe den lille prinsen - noe som bryter med moderne kongelige tradisjoner. Deretter måtte prinsen og prinsessen gjøre ytterligere endringer i programmet, grunnet årstida.

Nå er det også klart at storesøsteren til kong Carl Gustaf (71), prinsesse Birgitta (80), ikke vil delta i den kongelige dåpen.

- Gjør det som passer henne

80-åringen, som er en av prins Carl Philips faddere, forklarer overfor Expressen at hun mottok invitasjonen til den høytidelige seremonien for seint, og at dette er årsaken til at hun ikke deltar.

- Nei, jeg gjør ikke det. Dessverre. Det er synd at det ble slik. Jeg fikk vite om dåpsdatoen for seint. Men det er som det er, sier prinsessen til avisa.

Ifølge Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, kommer det ikke som et sjokk at 80-åringen nok en gang glimrer med sitt fravær under en kongelig begivenhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer