Prins Harry og Meghan Markle:

Prinsesse brukte «rasistisk smykke» da hun møtte Meghan Markle

Brosjen var en gave, men blir neppe brukt igjen.

ANKLAGET FOR RASISME: Prinsesse Michael av Kent hadde på seg denne brosjen da hun møtte opp på dronningens årlige julelunsj. Den viser en karikert versjon av en afrikansk kvinne, noe flere reagerte på, siden Meghan Markle var til stede under samme lunsj. Nå legger prinsessa seg flat. Foto: NTB scanpix
ANKLAGET FOR RASISME: Prinsesse Michael av Kent hadde på seg denne brosjen da hun møtte opp på dronningens årlige julelunsj. Den viser en karikert versjon av en afrikansk kvinne, noe flere reagerte på, siden Meghan Markle var til stede under samme lunsj. Nå legger prinsessa seg flat. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november i fjor følte det britiske kongehuset seg presset til å komme med en uttalelse, etter at Meghan Markle (36) hadde blitt utsatt for rasistisk hets. I meldingen ba de om at prins Harrys (33) kjæreste skulle få fred, men til stadighet opplever hun å bli utsatt for hets på bakgrunn av hudfargen sin.

En skulle kanskje tro at en fikk slippe slikt på lunsj hos dronning Elizabeth (91), men den gang ei.

Det celebre juleselskapet arrangeres årlig, og mange ble sjokkert over at Markle i det hele tatt ble bedt. Tradisjonelt sett har bare inngifte medlemmer fått delta.

På lunsjen var også prinsesse Michael av Kent (72). Hun er gift med dronningens søskenbarn, og er derfor en selvskreven gjest på slike arrangementer. Antrekket hennes har derimot klart å skape overskrifter verden over, og ikke av den hyggelige sorten.

På seg hadde hun en brosje, som av medier som BBC og The Guardian omtales som rasistisk. Nå legger den inngifte prinsessa seg langflat.

Kritisert

Brosjen hun hadde på seg var innenfor stilen «Blackamoor», figurer og skulpturer som vanligvis viser afrikanske menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer