Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Dianas død - 20 år etter:

Prinsesse Diana fant bilder av lettkledde modeller på sønnens soverom: - Jeg ble kjempeflau

Dianas pikante funn fikk prins William til å rødme.

RØD I TOPPEN: I dokumentaren «Our Mother: Her Life and Legacy» forteller prins William om et pinlig øyeblikk fra tenåra. Prinsesse Diana konfronterte nemlig sønnen med bilder av lettkledde modeller. Her holder han tale under he Last Post ceremony i den belgiske byen Ypres i juli. Foto: REX / NTB scanpix
RØD I TOPPEN: I dokumentaren «Our Mother: Her Life and Legacy» forteller prins William om et pinlig øyeblikk fra tenåra. Prinsesse Diana konfronterte nemlig sønnen med bilder av lettkledde modeller. Her holder han tale under he Last Post ceremony i den belgiske byen Ypres i juli. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i år gått 20 år siden prinsesse Diana plutselig døde i en bilulykke i Frankrike. I anledningen har hennes to etterlatte sønner, prins William og prins Harry, stilt opp til flere intervjuer.

I dokumentaren «Our Mother: Her Life and Legacy», forteller sønnene om livet med prinsessen før hun døde. Brødrene blar i familiens private fotoalbum og ser tilbake på minner fra barndommen.

Prins William var bare 15 år da ulykken inntraff. Mellom seriøse samtaler, forteller prinsen også om en pinlig episode fra tenårene.

MOR OG SØNN: Prins William avbildet sammen med prinsesse Diana i 1994. Foto: NTB scanpix
MOR OG SØNN: Prins William avbildet sammen med prinsesse Diana i 1994. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lettkledde modeller

En dag prinsen kom hjem fra skolen, satt prinsesse Diana på soverommet hans og sorterte papirer og aviser. I samlingen fant hun også flere bilder av lettkledde supermodeller.

– Jeg var en 13 eller 14 år gammel gutt, jeg ble kjempeflau og sa ingenting, sier prins William i dokumentaren.

Ifølge Expressen var den unge prinsen en stor beundrer av 90-tallets fremste supermodeller. Det inkluderer kjente navn som Christy Turlington, Cindy Crawford og Naomi Campbell.

- Forferdelig tungt

Den pinlige episoden føyer seg i en rekke betroelser fra brødrene om livet med prinsesse Diana.

I samme dokumentar forteller William og Harry om den siste telefonsamtalen de hadde med moren. Den henger fremdeles igjen som et sårt punkt for guttene.

I BEGRAVELSEN: Prins William og prins Harry bøyer seg under morens begravelse i 1997. Foto: NTB scanpix
I BEGRAVELSEN: Prins William og prins Harry bøyer seg under morens begravelse i 1997. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke ha vært så likegyldig til det og alt det andre, sier William.

Den fant sted samme dag som hun døde. Guttene var opptatt med å leke med søskenbarna sine da Diana ringte fra Frankrike.

- Når jeg ser tilbake på det nå er det forferdelig tungt. Å ikke vite at det var siste gang jeg skulle få snakke med moren min. Så annerledes den samtalen hadde blitt om jeg bare hadde hatt den minste idé om at livet hennes kom til å ta slutt den kvelden, sier han.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde, stiller Prins William og Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer

- Den telefonsamtalen sitter klistret til hjernen den dag i dag, sier prins William.

- En annen historie

Prins William har også snakket med magasinet GQ om morens bortgang. Den gang innrømmet prinsen at han gjerne skulle ønske at moren fikk møtt hans nye familie.

- Jeg skulle ønske jeg kunne fått råd fra henne og jeg skulle ønske hun fikk møte Catherine og fått sett barna vokse opp. Det gjør meg trist at hun ikke er her og at de aldri vil få kjenne henne, sa han.

Prinsen fortalte samtidig at han er på et bedre sted nå enn på lenge.

- Jeg kan snakke mer åpent om henne, mer ærlig og jeg husker henne bedre nå, sa 34-åringen og forklarte at det har tatt ham nesten 20 år å komme til det stadiet.

Likevel er det ikke alltid like lett for ham å snakke om det tunge tapet.

- Det er ikke som andres sorg. Alle kjenner historien, alle kjenner henne. Det er en annen situasjon for de fleste mennesker når de mister noen. De har mulighet til å velge om de vil fortelle sin historie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!