Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Dianas brudepike overrasket med alternativ «skjorte» på kjendisfest

India Hicks slo seg løs på fest sammen med stjernene.

KREATIV: På gresk kjendisfest dukket prinsesse Dianas brudepike, India Hicks, opp i påmalt skjorte. Hun var bare en av mange kjente profiler som imponerte med antrekket under festlighetene. Bildet til venstre ble tatt i 2004, mens det til høyre viser helgas antrekk. Foto: NTB scanpix, India Hicks
KREATIV: På gresk kjendisfest dukket prinsesse Dianas brudepike, India Hicks, opp i påmalt skjorte. Hun var bare en av mange kjente profiler som imponerte med antrekket under festlighetene. Bildet til venstre ble tatt i 2004, mens det til høyre viser helgas antrekk. Foto: NTB scanpix, India Hicks Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da prins Charles og prinsesse Diana giftet seg i 1981, fulgte en hel verden med i spenning. Sett bort fra all den åpenbare oppmerksomheten rettet mot det nygifte paret, fikk bryllupets gjester, deres partnere og deres familier også mye medieomtale.

India Hicks (49), som i dag er en velrespektert designer, var en av parets brudepiker da kirkeklokkene ringte inn og det ikoniske kysset på kapelltrappa skjedde på starten av 80-tallet. Hennes gudfar er prins Charles, noe som gjorde henne til en selvskreven gjest i bryllupet.

Kroppsmaling

Nå vekker hun oppmerksomhet igjen, flere tiår etter bryllupet. Det er det antrekket hennes som står for.

Daily Mail er blant storavisene som omtaler saken. De sikter til en video lagt ut på Hicks' egen Instagram-konto, delt med hennes 135 000 følgere. På 50-årsdagen til den greske kronprins Pavlos, valgte hun en litt annen tilnærming til festantrekket enn hva de andre gjestene gjorde.

They asked us to revolutionise our Black Tie @mariechantal22 @olympiagreece

Et innlegg delt av India Hicks (@indiahicksstyle)

- De ba oss om å revolusjonere smoking-dresskoden, forteller hun i videoen hun la ut.

Mens andre gikk for et mer klassisk alternativ, valgte den London-baserte designeren å få smokingskjorta malt på seg. Hun toppet det hele med en blazer over. Det var kroppssminkøren Mona Turnbull som sto bak kunstverket, som har gått sin seiersgang i sosiale medier.

Den påmalte skjorta hadde til og med en glittersløyfe på seg, som sto i stil til resten av antrekket. Festen fant sted i England, og varte i tre dager.

Et maskeradeball ble arrangert, og en annen, enda større fest, hadde temaet revolusjon - som Hicks forsøkte å hoppe etter. 49-åringen var ikke den eneste på festen som klarte å tiltrekke seg oppmerksomhet, om så på grunn av antrekk eller kjendisstatus.

Verdensstjerner i alle aldersgrupper dukket opp, fordi tre, greske kongelige feiret sammen. Kronprinsens 50-årslag ble kombinert med dattera Maria-Olympia sin 21-årsfeiring og feiring av kronprinsparets 22. bryllupsdag. På gjestelista for de diverse festene sto navn som Paris Hilton, Stella McCartney og dronning Maxima.

Det norske kronprinsparet var også på en av festene. Valentino-gründer Giancarlo Giametti la ut et bilde av seg selv og kronprinsparet på sin Instagram-konto med over 300 000 følgere.

Artikkelen fortsetter under bildene.

PÅ FEST: Det norske kronprinsparet feiret de greske kongelige med kostymefest.
LUKSUS Maria-Olympia feiret bursdag i en designerkjole fra Dior. På gjestelista sto verdenkjente navn.

#ParisHilton & #OlympiaGreece at her 21st Birthday party 🎉👯🎉

Et innlegg delt av Nicky, Kathy & Paris Hilton❤ ✨ (@hiltonempresses)

Angrer på to ting

Hicks er barnebarnet til Earl Mountbatten av Burma, og er nummer 678 i arvelinjen til den britiske tronen. Hun har selv snakket åpent om hvordan hun opplevde å være brudepike i det som kan sies å være et av verdens mest omtalte bryllup. I dokumentaren «Untold Stories of a Royal Bridesmaid» tok hun seerne tilbake til festlighetene, som fant sted da hun bare var 13 år gammel.

Tidligere i år skrev Hicks en kommentar for Daily Mail, der hun tok for seg hvordan hun opplevde bryllupet.

- Da min gudfar, prins Charles, ringte meg for å spørre om jeg ville være brudepike, følte jeg meg beæret. Jeg var ei 13 år gammel guttejente som alltid gikk i ridebukser og ville gjerne ha på kjole, skrev hun.

STAS: Det var flere barn til stede i bryllupet til Charles og Diana. Ved siden av prinsen står India Hicks, bak ei annen, lavere jente. Brudepikene fikk enormt med oppmerksomhet den gang. Foto: NTB scanpix
STAS: Det var flere barn til stede i bryllupet til Charles og Diana. Ved siden av prinsen står India Hicks, bak ei annen, lavere jente. Brudepikene fikk enormt med oppmerksomhet den gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun forteller at det første møtet med Diana var minneverdig. Det var på brudesalongen, der vinduene var dekket igjen og kjolen var godt bevoktet. Ingen skulle se det som i dag betraktes som en ikonisk brudekjole før hun ble ført til alteret.

- Hun var varm og snill mot meg, men fokuserte hovedsakelig på de yngste brudepikene (Sarah-Jane Gaselee, elleve år, Cathrine Cameron, seks år, og Clementine Hambro, fem år). Hun var jo også bare et barn selv, så uskyldig og smålig klein, skrev Hicks i innlegget.

Hicks angrer på to ting fra den dagen. Hun gikk glipp av bryllupskaka, fordi hun var opptatt med å hjelpe Diana med å skifte. Det andre hun angrer på er at hun gikk glipp av ballet på Buckingham Palace den kvelden. Planen var å dra, men den unge brudepiken sovnet da hun skulle hvile øynene.

Siden har det vært relativt stille rundt Hicks. Klesmerket hennes får oppmerksomhet fra tid til annen, men designeren bak har holdt seg i skjul. Hun er gift med dekoratøren David Flint Wood, og har de fire barna Felix Austen, Amory John, Conrad Lorenzo og Domino Carmen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!