Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Elisabeth hadde ikke råd til å bli boende i villa: - Føler meg litt ensom

Snakker ut om den tøffe tida.

MÅTTE FLYTTE: Danske prinsesse Elisabeth (80) hadde ikke økonomi til å beholde villaen i Holte. Flytteprosessen har vært tung, forteller hun. Foto: Stella Pictures
MÅTTE FLYTTE: Danske prinsesse Elisabeth (80) hadde ikke økonomi til å beholde villaen i Holte. Flytteprosessen har vært tung, forteller hun. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Før sommeren ga dronning Margrethe sin godkjennelse om at hennes kusine, prinsesse Elisabeth (80) skulle få lov til å flytte inn på Sorgenfri slott nord for København. 

Til tross for at dette er prinsesse Elisabeths barndomshjem, var det med blandene følelser at hun pakket eiendelene sine og flyttet.

I et større intervju med danske Her og Nå, forteller 80-åringen om hvordan hennes siste halvår har vært, og hvordan hun har taklet det å måtte flytte fra sin elskede villa i Holte i Danmark.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle flytte tilbake til Sorgenfri. Jeg har enda ikke kommet helt på plass etter flyttingen fra Holte, hvor jeg opprinnelig hadde et håp om at jeg skulle ende mine dager, forteller prinsessen til bladet. 

Ikke råd Grunnen til at prinsesse Elisabeth var tvungen til å flytte fra sin villa, er at hun rett og slett ikke hadde råd til å bo der lenger.

Ifølge danske TV 2 mottar ikke prinsessen apanasje fra staten, og er dermed dårligere økonomisk stilt enn flere av sine familiemedlemmer. 

Prinsessen representerer sjelden kongehuset. Hun er også ugift og har ingen barn. Overfor bladet forteller hun at dagene kan bli ganske så ensom på Sorgenfri slott.

- Fram til nå har jeg bare fått orden på spisestuen, og så lenge det er rot over alt kan jeg heller ikke invitere gjester over. Jeg føler meg litt ensom innimellom, sier hun og fortsetter: 

- Flytteprosessen tærer på kreftene, og på humøret mitt. Nå gleder jeg meg imidlertid til å få ting på plass i løpet av det nye året.  

- Ikke flaut Da det først ble kjent at prinsessen måtte selge villaen sin i Holte, var hun selv åpen om at det var økonomien som var grunnlaget.

Ifølge danske BT hadde 80-åringen bodd i huset i 33 år da avgjørelsen ble tatt. 

- Har man ikke råd til å bli boende, så må man jo flytte. Det er ikke noe flaut å innrømme. Det finnes mange i samme situasjon som meg, sa prinsessen den gang. 

Til sammen fikk hun bli boende i 35 år, før villaen ble solgt tidligere i år.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media