Prinsesse Ingrid Alexandra (5) resirkulerer

Møtte Miljøagentene i dag.

LIVLIG: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra tok i mot "Rusken" (t.h.) og Miljøagentparaden på Slottsplassen i formiddag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
LIVLIG: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra tok i mot "Rusken" (t.h.) og Miljøagentparaden på Slottsplassen i formiddag. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||Prinsesse Ingrid Alexandra ble Slottets egen miljøagent da hun kastet mobiltelefoner og annen småelektronikk til innsamling fredag.

Sammen med mamma, kronprinsesse Mette-Marit, møtte prinsessen barn som hadde tatt turen til Slottsplassen i miljøparade for å markere Verdens miljødag.

Prinsessen (5) hadde med seg en egen sekk som var fylt med mobiltelefoner, ladere og småelektronikk som var samlet inn på Slottet.

Sekken tømte hun i en egen beholder, som skal sendes til Elretur.

— Så fint det gikk. Dere er flinke som sørger for at slike ting leveres til gjenvinning, sa kronprinsesse Mette-Marit til de frammøtte barna.

Flere statsråder hadde også tatt oppfordringen fra miljøorganisasjonen Miljøagentene om å møte på Slottsplassen for å levere inn elektrisk avfall.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) og barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) hadde med seg hver sin mobiltelefon som behørig ble levert inn til gjenvinning.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) møtte også opp for å markere miljødagen.

(NTB)

RYDDIG: Prinsesse Ingrid Alexandra leverte mobiltelefoner til gjenvinning og prøvde seg på en "søppelklype". Foto: Lise Åserud / SCANPIX
RYDDIG: Prinsesse Ingrid Alexandra leverte mobiltelefoner til gjenvinning og prøvde seg på en "søppelklype". Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer