Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Madeleine:

Prinsesse Madeleine er lei av mannens «bad boy»-rykte: - Han får ufortjent mye kritikk

Den svenske prinsessa forsvarer ektemannen.

KYSSET: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kysset hverandre foran jublende folkemasser etter vielsen i Slottskyrkan. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Helt siden britisk-amerikanske Chris O'Neill (42) ble sammen med svenske prinsesse Madeleine (34) for syv år siden, har han blitt kritisert for at han ikke alltid viser rojal etikette.

Forretningsmannen har blant annet uteblitt fra flere kongelige tilstelninger, og har opparbeidet seg et rykte som «bad boy», skriver Expressen.

Nå tar prinsessa et oppgjør med kritikken.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

- Noen ganger synes jeg at Chris får ufortjent mye kritikk. Det er kjipe artikler som publiseres. Jeg føler at som par har vi det utrolig bra, så det føles så fremmed fra artiklene hjemme om at han er sint og ditt og datt. Det stemmer liksom ikke det der, sier prinsessa til Expressen.

Blir ikke gjenkjent i London

Da Madeleine gjestet «Skavlan» i fjor høst, sa hun at hun aldri har blitt vant til et liv i rampelyset.

Det samme gjelder ektemannen, sier hun.

- Jeg tror han forstår mer og mer hvordan han skal håndtere det. Det var litt vanskelig i starten. Han er en emosjonell person, men nå tror jeg han klarer det fint. Men det er forskjell nå som vi bor i London, for det er ikke det samme trykket. Her kjenner ingen igjen verken meg eller Chris, med mindre man er i et turistområde.

Madeleine og Chris giftet seg i 2013, og det siste halvannet året har paret og deres to barn, Leonore (2) og Nicolas (1), vært bosatt i London.

PRINSESSEBRYLLUP: Chris O'Neill sa Madeleine Amelie Thérèse Josephine og smilte da han oppdaget tabben selv. Video: Reuters Vis mer

- Det er jeg som forsørger familien

O'Neill har tidligere forsvart hvorfor han ikke alltid møter opp på kongelige arrangementer. Han mener nemlig at forretningene må komme først.

- Det er jeg som forsørger familien, og som skal sette maten på bordet. Jeg har en jobb der jeg ikke alltid kan avgjøre flere måneder i forveien om jeg har mulighet til å være med på offisielle oppdrag, sa han til Expressen i 2015.

Han presiserte videre at det er kona som er kongelig, og ikke han.

- Det jeg dog kan angre på, det er at jeg har vært så privat helt fra begynnelsen av. Jeg skulle ha vært mer åpen, men samtidig har jeg ikke samme offisielle rolle som Madeleine. Det er ikke min jobb å vise folket hvem jeg er.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling