Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Madeleine fyller 35 år - sjekk forandringen!

Feirer den store dagen i London. 

LIKE FLOTT: Prinsesse Madeleine har hatt en stor stilforandring de siste åra. Bildet til venstre er tatt i 1997, da hun var 15 år gammel. Bildet i midten er tatt i 2001, mens bildet til høyre er tatt i år. Foto: NTB scanpix / Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
LIKE FLOTT: Prinsesse Madeleine har hatt en stor stilforandring de siste åra. Bildet til venstre er tatt i 1997, da hun var 15 år gammel. Bildet i midten er tatt i 2001, mens bildet til høyre er tatt i år. Foto: NTB scanpix / Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fyller prinsesse Madeleine 35 år, og gratulasjonene strømmer inn på kongehusets Facebook-side.

Ifølge Expressen kommer prinsessa til å feire den store dagen sammen med ektemannen Chris O'Neill (42) og barna Leonore (3) og Nicolas (1).

Tidligere år har hun feiret bursdagen sin i hjemlandet med kongeparet og sine søsken, men i år gjør hun et unntak.

- Prinsesse Madeleine kommer til å feire bursdagen privat med familien. Hun kommer til å være i London, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren.

Denne uka skrev Expressen at prinsessa og familien imidlertid skal tilbringe resten av sommeren i Sverige.

Store deler av sommermånedene tilbringes alltid på Øland, hvor hun har feriert sammen med kongefamilien siden barnsben av.

FLOTT FAMILIE: Madeleine bursdagsfeiring blir avslappet sammen med ektemannen Chris O'Neill og barna. Her sammen med dattera prinsesse Leonore. Foto: NTB scanpix
FLOTT FAMILIE: Madeleine bursdagsfeiring blir avslappet sammen med ektemannen Chris O'Neill og barna. Her sammen med dattera prinsesse Leonore. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sommer i Sverige

For noen år siden fikk også kronprinsesse Victoria og prins Daniel satt opp en ny hytte med svømmebasseng bare noen hundre meter fra Solliden Slott, som er kongefamiliens sommerresidens.

- Madeleine og Victorias barn er blitt gode venner, og trives godt i hverandres selskap. Madeleine og Chris er også ofte observert på skiferie i Alpene om vinteren, og gjerne solferie i Italia på sommeren, sier Anders Johan Stavseng, kongereporter i Se og Hør, overfor Dagbladet.

Ettersom paret har bodd i USA har de også fått smaken på ferie på det amerikanske kontinentet, og har flere ganger besøkt Florida, der de for øvrig har et eget sommerhus.

Familielykke

Det var i 2010, kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Bergström, at prinsesse Madeleine møtte den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill.

Noen måneder seinere ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

I 2012 ble paret samboere i storbyen New York, og oktober samme år kom nyheten om at de hadde forlovet seg.

Romansen ble toppet med parets bryllup i Stockholm 8. juni 2013, og under ni måneder etter vielsen kom parets første barn til verden i New York.

Kort tid etter at vesle Leonore ble født den 20. februar 2013, kom den gledelige nyheten om at paret ventet sitt andre barn.

Prins Nicolas kom til verden 15. juni 2015.

FORLOVET: Prinsesse Madeleine og Christopher ONeill bekrefter at de har forlovet seg. Vis mer Vis mer

- Ufortjent mye kritikk

Helt siden prinsesseparet flyttet utenlands, har de begge fått kritikk for å ha uteblitt fra en rekke kongelige tilstelninger.

Chris O'Neill har opparbeidet seg et rykte som «bad boy», noe prinsesse Madeleine ikke mener er riktig.

- Noen ganger synes jeg at Chris får ufortjent mye kritikk. Det er kjipe artikler som publiseres. Jeg føler at som par har vi det utrolig bra, så det føles så fremmed fra artiklene hjemme om at han er sint og ditt og datt. Det stemmer liksom ikke det der, har prinsessa tidligere fortalt til Expressen.

Hoffreporter i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, sier til Dagbladet at også prinsessa har fått gjennomgå.

- De siste åra har hun representert stadig mindre for Sverige, og samtidig droppet å komme hjem til viktige merkedager. Dette er noe svenskene har vanskelig for å tilgi, sier han.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer
Hele Norges coronakart