Prinsesse Madeleine har født en sønn

To dager etter brorens bryllup.

(Dagbladet): Prinsesse Madeleine av Sverige har født en sønn, melder det svenske hoffet.

Dette skjer kun to dager etter at storebror prins Carl Philip giftet seg med prinsesse Sofia.

- Prinsessen har det bra og hele familien er lykkelig, sier Margareta Thorgren, det svenske hoffets informasjonssjef til avisa Expressen.

Del lille prinsen kom til verden klokken 13.45 mandag ettermiddag. Alt skal stå bra til med mor og barn.

Prinsen er det tredje barnebarnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige.
Giftet seg for to år siden Ett år gamle Leonore har dermed blitt storesøster. Prinsesse Madeleine (33) og Chris O'Neill (40) giftet seg to år tilbake, og fikk sitt første barn i februar i fjor.

I helga strålte den høygravide prinsessen i brorens bryllup. Det var knyttet stor spenning rundt hennes deltakelse i forkant av bryllupet som var nær termindato, som ble anslått å være i slutten av juni.

Mange svenske medier viet spalteplass til Madeleines kommende fødsel og bekymring knyttet til at hun kunne komme til å føde i bryllupet, og på den måten ta oppmerksomheten fra sin brors bryllupsfeiring.

Madeleine og ektemannen tok sine forholdsregler under det store bryllupet i helga og valgte blant annet bort båtturen som tok gjestene til Skeppsholmen fredag kveld. Det oppstod kaostilstander da de heller valgte bilveien frem til holmen hvor de andre gjestene var.

Kaostilstander Ifølge Dagbladets reporter som er på stedet kjørte Madeleine og ektemannen over broa for å komme til festen i en voldsom fart. Prinsesseparet ble hilst av gardister da de steg ut av bilen.

Da paret kjørte over broen, sperret politiet av deler av den. Det førte til amper stemning blant bilistene.

Ambulanse og helsepersonell stod imidlertid klare hele helgen i beredskap i tilfelle fødsel.

- Veldig hyggelige nyheter fra Stockholm. Må si det går unna i den svenske kongefamilien. Bryllup lørdag, og barnefødsel mandag. Madeleine må virkelig ha vært dagsventende i brorens bryllup. Den nyfødte prinsen er parets andre barn — og kongeparets tredje barnebarn. Og den første gutten. Allerede nå har man begynt å tippe på guttenavn, sier TV2 s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Dette er deres første barn født på svensk jord. Deres førstefødte, datteren Leonore (1) ble født i New York, mens den lille prinsen ble født på Danderyd sykehus i Stockholm.

Rett før jul kom nyheten om at de relativt nybakte foreldrene ventet barn igjen, bare ti måneder etter at prinsesse Leonore kom til verden.

- Vi er veldig glade og ser frem til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sa de etter at den glade nyheten ble kjent.

Paret har siden februar bodd i Sverige etter fire år i New York. Nå går ferden til London, der Chris O'Neill allerede har bodd en stund.