Avicii

Prinsesse Madeleine med hyllest til Avicii

«Vakker avslutning»

HYLLET AVICII: Prinsesse Madeleine var i helgen blant publikum under den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i Stockholm. I ettekant hyllet hun den avdøde svenske EDM-stjerna Avicci, som flere ganger har opptrådd under festivalen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
HYLLET AVICII: Prinsesse Madeleine var i helgen blant publikum under den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i Stockholm. I ettekant hyllet hun den avdøde svenske EDM-stjerna Avicci, som flere ganger har opptrådd under festivalen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne helgen har svenskene strømmet til den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i den svenske hovedstaden.

Festivalen ble i år arrangert på sitt åttende år, og ble for to uker siden også avholdt i Göteborg. Festivalen er svært populær, og i år var også prinsesse Madeleine (36) blant publikum.

Som flere ganger tidligere var DJ-ene Axwell & Ingrosso, to av gutta bak den kjente gruppa Swedish House Mafia, blant artistene. Flere år på rad har de imidlertid blitt etterfulgt av en enda større svensk EDM-stjerne, nemlig den nylige avdøde Tim Bergling, bedre kjent under artistnavnet Avicii.

Selv om en hel musikkverden ble rystet over 28-åringens død, har dødsfallet kanskje i enda større grad preget EDM-miljøet, og våre svenske naboer. Det bar også helgens festival preg av, hvor prinsesse Madeleine i ettertid har delt artist-kollegaenes hyllest av den svenske DJ-en.

Det er svenske Aftonbladet som først omtaler saken.

«Vakker avslutning»

Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk. Under lørdagens konsert, hyllet Axwell & Ingresso Avicii med fyrverkeri og 28-åringens egen musikk.

Hyllesten gikk ikke ubemerket hen hos publikum, og blant dem tydelig lot seg røre av hyllesten, var prinsesse Madeline (36).

Prinsessen sørget nemlig for å fange øyeblikket med mobilen, og har delt videoen på sin Instagram-konto med kommentaren «Vakker avslutning», blant annet etterfulgt av emneknaggen #remeberingavicii og et hjerte.

Beautiful end #summerburst#axwellandingrosso#remembering Avicii ❤️

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Avicii var en av favorittene blant de svenske kongebarna.

Da prins Carl Phillip (39) og Sofia (33) giftet seg i mai 2015, spilte den verdenskjente artisten i deres bryllup. Også da han spilte på Ibiza året før, var Carl Philip og Sofia til stede. Under konserten ble prinsen den gang sett med Avicii-cap på hodet, og han skal også ha slått av en prat med DJ-en bak scenen i etterkant av opptredenen, har Aftonbladet tidligere skrevet.

Da dødsfallet ble kjent i april, hyllet prinseparet artisten i en offisiell uttalelse.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tim Bergling er gått bort. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, og beundret ham som artist og som det fine mennesket han var. Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, sa prinseparet i sin uttalelse, ifølge Expressen.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Begravet i hemmelighet

Kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44) var også store fans. I forbindelse med Aviciis to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014, var de blant publikum.

Selv om det nå har gått halvannen måned siden dødsfallet, blir stjerna stadig hedret under konserter og på festivaler. Norske Kygo, valgte å hedre sin helt under Coachella-festivalen i California.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you».

Sist helg ble den verdenskjente musikeren begravet i en diskré seremoni på Skovskyrkogården i Stockholm.

- Tim ble begravet fredag, med sin nærmeste familie og venner til stede, forteller familiens pressetalskvinne, Ebba Lindqvist, i en uttalelse, gjengitt av Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer