Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström bryter forlovelsen

Melder det svenske kongehuset.

BRUTT FORLOVELSEN: Arkivbildet er fra juni i fjor.  I dag opplyste det svenske hoffet i en pressemelding at paret bryter forlovelsen.
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
BRUTT FORLOVELSEN: Arkivbildet er fra juni i fjor. I dag opplyste det svenske hoffet i en pressemelding at paret bryter forlovelsen. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström bryter forlovelsen, oppgir det svenske kongehuset på sine hjemmesider i dag.

Prinsessen selv sitter nå på flyet til New York, skriver Expressen.

«Etter nøye overveielser har prinsesse Madeleine og Jonas Bergström sammen besluttet å gå hver til sitt. De har kommet frem til at  det beste for dem er å fortsette hver for seg. Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström ber om at mediene viser dem respekt og hensyn i forbindelse med denne beslutningen. De behøver fred og ro i denne vanskelige situasjonen. Medienes ekstreme interesse gjør ikke situasjonen noe lettere for dem. Vi ber om forståelse for at det ikke blir gitt ytterligere kommentarer til denne uttalelsen.»

Expressens fotograf på Arlanda flyplass i Stockholm, Sven Lindwall, meldte at den prinsessen så helt upåvirket ut, med tanke på dagens hendelser, da hun gikk ombord i flyet klokken 11.45 i formiddag ikledd sorte, store solbriller.

Utsatte bryllupet førstDet har lenge skurret i forholden mellom Madeleine og Jonas, og etter at dronning Silvia sa til Aftonbladet i forrige uke at bryllupet ikke kom til å stå i år har det versert spekulasjoner om brudd.

Men senest på onsdag dementerte det svenske kongehuset imidlertid påstandene om at forholdet mellom Jonas Bergström og prinsesse Madeleine var tatt slutt, og siden har de blitt observert hos en samlivsterapaut i Stockholm.

De siste ukene har de knapt truffet hverandre. I begynnelsen bodde Madeleine hos venner og på Drottningholm - men så kom nyheten om at hun hadde beordret forloveden til å flytte ut.

Krisen toppet seg på tirsdag da den norske studenten Tora Uppstrøm Berg (21) fra Meråker sto frem i Se og Hør, der hun hevder at hun har hatt en affære med prinsessens forlovede i Åre for rundt et år siden.

- Visste om affærenDagbladet fikk, som eneste avis, den norske 21-åringen i tale, gjennom sin gode venn Are Grongstad, etter at affæren ble kjent.

- Jeg skjønte ikke at min historie skulle få dimensjoner som dette. Jeg har vært naiv, sa Tora Uppstrøm Berg til Dagbladet gjennom vennen.

Ifølge Expressens kilder skal Madeleine ha kjent til affæren en stund, og forholdet skal ha vært så godt som over etter skiferien.

En venn sa til Expressen tirsdag at hun skal ha ventet på at nyheten om affæren skulle bli kjent for allmenheten.

PRESSEMELDINGEN: Her er kunngjøringen fra det svenske kongehuset. Foto: SCANPIX
PRESSEMELDINGEN: Her er kunngjøringen fra det svenske kongehuset. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun var helt forberedt på at det skulle komme, at det skulle eksplodere i ansiktet på Jonas, sier vennen til Expressen.

Kongens favorittJonas Bergström har hele tiden hatt en spesiell plass i kongefamiliens hjerte.

Etter at paret traff hverandre i 2002, har spesielt kong Gustav vært veldig glad i juristen.

Bergström tok juridisk embetseksamen i 2006 og arbeider ved det prestisjefylte advokatkontoret Vinge i Stockholm.

Han er født i Danderyd, nord for Stockholm, og er yngst av tre brødre. Faren har et eget firma og driver med eiendomsutvikling, mens moren har jobbet med kommunal voksenopplæring.

30-åringen er en sporty fyr som blant annet har spilt fotball på elitenivå, ifølge den offisielle CV'n. Kunst og jakt er andre interesser.

- Han er nummer én for kongefamilien. Kongen kjenner seg vedig igjen i ham. For det første har han overklassebakgrunn og vet hvordan han skal oppføre seg, og i tillegg minner han veldig om kongen, både i utseende og oppførsel, sa hoffreporter i Expressen, Johan Lindvall, til Dagbladet i forrige uke - før det ble kjent at paret har brutt forlovelsen.

-HADDE EN AFFÆRE: Tora Uppstrøm Berg stod tirsdag denne uken frem med historien sin i Se og Hør, hvor hun hevdet at hun har vært intim med Jonas Bergström i Åre i fjor. Foto: Emily Passmore. Stylist: Victoria Smith.
-HADDE EN AFFÆRE: Tora Uppstrøm Berg stod tirsdag denne uken frem med historien sin i Se og Hør, hvor hun hevdet at hun har vært intim med Jonas Bergström i Åre i fjor. Foto: Emily Passmore. Stylist: Victoria Smith. Vis mer