Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles

Melder Slottet.

SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles, etter 14 års ekteskap. Her avbildet i forbindelse med bryllupet til prinsesse Madeleine i Stockholm i 2013. Foto: Jonathan Nackstrand /AFP / NTB Scanpix
SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles, etter 14 års ekteskap. Her avbildet i forbindelse med bryllupet til prinsesse Madeleine i Stockholm i 2013. Foto: Jonathan Nackstrand /AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles, etter 14 års ekteskap.

Slottet skriver følgende i en pressemelding fredag ettermidag:

«Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. Sammen har de barna Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.»

SKILLER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har vært gift i 14 år. I dag ble det kunngjort at de skal skilles. Se de fine øyeblikkene fra forlovelsen og bryllupet deres. Video: NRK / NTB Scanpix Vis mer

Føler skyld

Prinsesse Märtha Louise forklarer i pressemeldingen at hun og ektemannen har «vokst fra hverandre», og at de har prøvd å redde ekteskapet over lengre tid.

- Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre.

- Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, uttaler prinsessen i pressemeldingen.

Märtha Louise erkjenner videre at hun føler skyld fordi hun «ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener».

- Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss. Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg.

- Vi er glade i Ari

Kongeparet sier i sin uttalelse at nyheten om datterens skilsmisse oppleves som vond og trist.

- Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist - også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden.

SAMMEN I JUNI: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gikk hånd i hånd fra gudstjeneste i Trondheim i juni. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
SAMMEN I JUNI: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gikk hånd i hånd fra gudstjeneste i Trondheim i juni. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures Vis mer

Märtha Louise og Ari viste seg seinest sammen offentlig på kongelig oppdrag i juni, da de begge deltok i feiringen av kongeparets jubileumstur i Trondheim.

Prinsessa har ifølge kongehusets program ingen offisielle oppdrag i ukene som kommer.

«Märthas nye, nære venn»

Det var Dagbladet som i 8. mars 2001 kunne forteller at prinsessen hadde funnet tonen sammen med forfatteren fra Moss. Behn ble omtalt som «Märthas nye, nære venn».

I de kommende ukene ble forholdet gradvis bekreftet, både i Dagbladet og andre medier. Se og Hør skrev at de «hadde en hele helg sammen», og selv Aftenposten slo til slutt fast mot slutten av måneden at de to var kjærester.

13. desember 2001 forlovet de seg. Behn hadde lagt en sti av liljer med poster som skulle føre Märtha til frieriet på Kongsseteren.

- Endelig kan jeg fortelle hvor lykkelig jeg er. Det er deilig å kunne fortelle det, sa Behn.

Prinsessen sa den gang at det hadde vært «kjærlighet ved tredje blikk».

NYGIFT: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vinker til publikum etter vielsen i 2002. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
NYGIFT: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vinker til publikum etter vielsen i 2002. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke ønsker å uttale seg utover pressemeldingen. Dagbladet har også forsøkt å komme i kontakt med Ari Behn, uten hell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!