Prinsesse Ingrid Alexandra

Prinsessen overrasket. Dette sier slottet

Prinsesse Ingrid Alexandra stilte i supporter-drakt da hun var på hockeykamp forrige uke.

ISHOCKEY: Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede i CC Amfi på Hamar iført Storhamardrakt. Foto: Fredrik Olastuen
ISHOCKEY: Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede i CC Amfi på Hamar iført Storhamardrakt. Foto: Fredrik Olastuen Vis mer
Publisert

Under søndagens hockeykamp var det en helt spesiell tilskuer på tribunen på CC Amfi på Hamar. Prinsesse Ingrid Alexandra (18) tok nemlig turen sammen med en venninne for å se Storhamar på hjemmebane.

Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser overfor Dagbladet at prinsessen var på privat besøk. Varpe kan derfor ikke svare på hvorfor prinsessen var der.

- Stas for laget med kongelig visitt

I Hamar Arbeiderblad kommer det fram at venninnen prinsessen var på kamp med, er kusina til en av Storhamar-spillerne.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller til Dagbladet at hun synes det er fint å se:

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Foto: Aasen film / Kongehuset Vis mer

- Prinsessen var på kamp sammen med en god venninne, som har en fetter som spiller på Storhamar. At prinsessen stilte i drakt og heiet på ham og laget hans, tenker jeg er helt innafor, sier Vagle.

- Det er naturligvis stas for laget med kongelig visitt, men dette var altså et privatbesøk. Hun var der som Ingrid, ikke prinsesse. Jeg synes det er fint å se at hun og resten av familien kan ferdes rundt slik uten at det blir veldig mye ståhei.

Supporter-drakt

I påsken ble prins Christian fra Danmark kritisert for å kle seg med et supporter-skjerf da han var på fotballkamp. Bekledningen skapte reaksjoner på Twitter, hvor en blant annet skrev at han elsket kongehuset helt til han ble gjort oppmerksom på prinsens manøver.

Prinsens skjerf vekket reaksjoner også her til lands. Vagle fortalte da til Dagbladet at prinsen burde styrt unna skjerfet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Under hockeykampen på Hamar var også den norske prinsessen ikledd en supporter-drakt.

Kommunikasjonssjef ved Slottet Guri Varpe forteller at hun ikke er kjent med at det er kommet reaksjoner på prinsesse Ingrid Alexandras antrekk.

Vagle sier at hun den gangen sa at prinsen kanskje burde styrt unna fordi fotball setter følelsene i kok hos folk, og at han som konge i framtida skal ha en samlende rolle.

- Samtidig mente jeg da og nå at han må få heie på hvilket lag han vil, og at kongelige i mange land har ytret hvem de heier på uten at det er et stort problem, sier Vagle.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Vagle har tidigere uttalt at også kong Harald har innrømmet hvilket fotballag han holder med:

- Vår egen kong Harald har for eksempel innrømmet at han heier på Tottenham, og flere kongelige med ham har åpnet opp om sine favorittlag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer