Prinsesse Elena og Cristina:

Prinsessene i vaksine-trøbbel

Kong Felipes søstre er for tida i hardt vær etter coronavaksinering. Nå beklager de.

KRITKK: De to spanske prinsessene Elena og Cristina (t.v.) har mottatt coronavaksine. Det er imidlertid ikke uten kritikk. Her avbildet med den spanske kongefamilien. Foto: Image Point/REX/NTB
KRITKK: De to spanske prinsessene Elena og Cristina (t.v.) har mottatt coronavaksine. Det er imidlertid ikke uten kritikk. Her avbildet med den spanske kongefamilien. Foto: Image Point/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2014 måtte Spanias tidligere konge, Juan Carlos (83), abdisere og gi tronen videre til sønnen, konge Felipe (53). Det skjedde som følge av svekket tillit hos befolkningen, etter at det spanske kongehuset gjennom flere år var preget av utroskap, siktelser og intriger.

Det siste året har den tidligere kongen nok en gang vært i hardt vær, og han valgte derfor å rømme landet. Siden den gang har han levd i eksil i Abu Dhabi.

Skandalene har imidlertid ikke stoppet deler av familien fra å besøke ham, og nå får de to døtrene hans kraftig kritikk.

Reagerer

Kong Felipes søstre, prinsesse Elena (57) og prinsesse Cristina (55), tok nylig turen til Abu Dhabi for å hilse på faren. Ifølge BBC skal de også ha fått coronavaksinen mens de var der. Det har ikke gått ubemerket hen.

Blant de som reagerer kraftig er landets likestillingsminister Irene Montero.

- Prinsessenes vaksinering er enda flere nyheter som bidrar til å undergrave monarkiet. For offentligheten ser dette ut som en fortrinnsrett og privilegier, uttalte ministeren.

Arbeidsministeren Yolanda Diaz var også hard i sin tale mot prinsessenes beslutning, som hun beskriver som «veldig ubehagelig og veldig stygg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer