- Prislapp: 38 000

Knallpågang for Leila Hafzi etter «Paradise Hotel». Nå har hun vært i Nepal og plukket blomster.

||| (Dagbladet.no): Gjestene fikk ikke vin, de ble servert honning. Og Oslo Kongressenter luktet, ifølge designeren selv, som en blomstereng da designer Leila Hafzi presenterte sin nyeste kolleksjon under Oslo Fashion Week.

- Alle modellene er stylet så det skal se ut som om de har gått gjennom en hage, og at det tilfeldigvis har festet seg blomster i håret deres, sier Leila Hafzi til Dagbladet.no.

Dama bak kjolene til Aleksander Rybaks kordamer i «Melodi Grand Prix» og Triana Inglesias i «Paradise Hotel» har nemlig denne gangen latt seg inspirere av, ja riktig, blomster.

Ofret til gudene
Derfor har hun plukket visne blomster i Hellas og og gått rundt i hager i Nepal og samlet friske blomster. Det vakte noen reaksjoner.

SJEFEN SJØL: Hafzi smiler blant modellene. Foto: Espen Zappa/Stella Pictures
SJEFEN SJØL: Hafzi smiler blant modellene. Foto: Espen Zappa/Stella Pictures Vis mer

- Den ene gangen gikk jeg og ringte på en dør, ja jeg var så frekk at jeg gikk inn porten. Hun som åpnet skjønte nok ikke hvorfor det stod ei hvit dame utafor, men jeg forklarte hva jeg ville. Det var veldig viktig for henne at hun ble med ut og bestemte hvilke blomster som skulle plukkes, og da skjønte jeg at alle blomstene ble tatt med til templene og ofret til gudene, forteller Hafzi.

Deretter ble fargene plukket ut av blomstene, og resultatet ble en delikat fargepalett, som består av blant annet grårosa og hibiskusrød, i tillegg til en del turkistoner.

38.000 for en kjole
- Selv om det er sterke farger, stemmer alle fargene overens fordi de er naturlige. Det er mye 70-tallsglam og gudinneaktige kjoler, sier Hafzi om den nye kolleksjonen, som «bare måtte få navnet Nektar».

Prisene ligger fra 1.900 kroner for en kasjmirbolero, opp til 38.000 kroner for de håndmalte silkekjolene.

- Men da får du nesten 25 meter silke, håndmalt av kunstnere. Det er jo et kunstverk, sier Hafzi, som har jobbet med miljøvennlige stoffer siden 1997, og er kjent for sine flommende kjoler i glade farger.

I høst ble hun som første norske designer plukket ut til å vise kolleksjonen sin under Los Angeles Fashion Week.

Foto: Espen Zappa/Stella Pictures
Foto: Espen Zappa/Stella Pictures Vis mer

- Det er litt mer arbeid å stille ut her hjemme, teamene er så mye mer drevne i utlandet, sier Hafzi.

Og etter Melodi Grand Prix og «Paradise Hotel», har presset økt kraftig.

- Vi har hendene, ørene og alt fulle.

PROFILERT: Både Triana Iglesias og vendela Kirsebom har vist seg offentlig i hver sin versjon av denne kjolen til Hafzi. Triana brukte den i Paradise Hotel. Foto: TV3
PROFILERT: Både Triana Iglesias og vendela Kirsebom har vist seg offentlig i hver sin versjon av denne kjolen til Hafzi. Triana brukte den i Paradise Hotel. Foto: TV3 Vis mer

Se alle motebildene fra Oslo Fashion Week på Kjendis.no/mote

Foto: Espen Zappa/Stella Pictures
Foto: Espen Zappa/Stella Pictures Vis mer
Foto: Espen Zappa/Stella Pictures
Foto: Espen Zappa/Stella Pictures Vis mer