Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Prison Break»-stjerne ut av skapet i protest mot russisk homolov

Boikotter filmfestival i St. Petersburg.

UT AV SKAPET: Den britiske skuespilleren Wentworth Miller, kjent fra serien «Prison Break», forteller nå at han er homofil. Her er han under Cannes-festivalen i 2006. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB Scanpix
UT AV SKAPET: Den britiske skuespilleren Wentworth Miller, kjent fra serien «Prison Break», forteller nå at han er homofil. Her er han under Cannes-festivalen i 2006. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB Scanpix Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Skuespiller Wentworth Miller (41), mest kjent fra den populære TV-serien «Prison Break» kommer ut av skapet som homofil i et brev til St. Petersburg internasjonale filmfestival.

Han nekter å delta på festivalen etter at president Vladimir Putin 29. juni i år godkjente en lov som forbyr «å spre propaganda i form av offentlige handlinger i favør for homofili og transseksualitet» til personer under 18 år.

- Som en som har hatt gleden av å besøke Russland tidligere, og som også kan hevde å ha en viss grad av russiske bakgrunn, ville det glede meg å kunne si ja. Men som en homofil mann, må jeg avslå, skriver Miller i brevet som er offentliggjort på nettsiden til den amerikanske LGBT-organisasjonen GLAAD.

Loven, som har ført til store internasjonale protester,  forbyr all omtale av homoseksualitet og gjør det straffbart å vise sin seksualitet offentlig.

Samtidig er det kommet en rekke rapporter om trakassering, mishandling og fengsling av homofile i Russland etter at loven trådte i kraft.

- Jeg er dypt bekymret for de nåværende holdningene og behandlingen av homofile menn og kvinner fra russiske myndigheter. Situasjonen er på ingen måte akseptabel, og jeg kan ikke med god samvittighet delta i et feststemt arrangement arrangert av et land hvor folk som meg systematisk blir nektet deres grunnleggende rettigheter til å leve og elske åpent, skriver Miller.

STOR STJERN: Tv-serien «Prison Break» var en megahit i første del av 2000-tallet. Foto: Stella Pictures
STOR STJERN: Tv-serien «Prison Break» var en megahit i første del av 2000-tallet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media