Prisvinnende britisk skuespiller er død

Døde på julaften, 95 år gammel. 

DØD: Skuespiller Liz Smith ble tildelt Den britiske imperieordenen i 2009. Her er hun avbildet sammen med prins Charles i forbindelse med seremonien. Foto: NTB Scanpix
DØD: Skuespiller Liz Smith ble tildelt Den britiske imperieordenen i 2009. Her er hun avbildet sammen med prins Charles i forbindelse med seremonien. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den prisvinnende britiske skuespilleren Liz Smith er død, 95 år gammel. En talsperson for familien bekrefter at skuespilleren døde på julaften, ifølge BBC.

Smith er best kjent for sine roller i «The Royle Family», «The Vicar of Dibley» og «Lark Rise to Candleford». Smith vant en Bafta-pris for sin rolle i filmen «A Private Function» i 1984.

For nordmenn flest er hun trolig best kjent for sin rolle som bestemora til Charlie i filmen «Charlie og sjokoladefabrikken» (2005).

- Det er knusende å miste to medlemmer av min andre familie i løpet av ett forferdelig år. Hvil i fred Liz Smith, skriver «The Royle Family»-skuespiller Ralf Little på Twitter.

Tidligere i år døde Caroline Aherne, som spilte en av hovedrollene i den populære britiske humorserien. Aherne, som døde av lungekreft, ble 52 år gammel.

Smith ble født Betty Gleadly i Lincolnshire i 1921 - men tok seinere scenenavnet Liz. Hun ble i 2009 innlemmet som medlem (MBE) i Den britiske imperieordenen.