Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Isabel Blanco i «Mesternes mester»:

Produksjonen måtte storme til: - Jeg trodde jeg skulle brekke nakken

Isabel Blanco forteller at hun fortsatt kjenner etterdønningene av den beintøffe øvelsen.

BRUTALT: I fredagens siste øvelse skulle deltakerne bære vektposer på overkroppen og gå så mange lengder de klarte. Isabel Blanco beskriver det som en intens opplevelse. Foto: NRK / Skjermdump
BRUTALT: I fredagens siste øvelse skulle deltakerne bære vektposer på overkroppen og gå så mange lengder de klarte. Isabel Blanco beskriver det som en intens opplevelse. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er klart at det er surt å ryke nå. Jeg ville jo til finalen, men når ting endte som det gjorde, var det greit. Alle tre som står igjen fortjente en finalebillett, sier Isabel Blanco (38) til Dagbladet.

Det er ingen tvil om at den tidligere håndballspilleren har kjempet med nebb og klør for å nå toppsjiktet i årets sesong. Foruten å slå ut tre andre deltakere i nattest, har 38-åringen overvunnet personlige hindre og vist seg knalltøff i krevende konkurranser.

For dette ble hun også belønnet med det som må sies å være en velfortjent plass i semifinalen. Da den andre og avgjørende delen av semifinalen gikk av stabelen i kveld, var det fotballspiller Solveig Gulbrandsen (37) som lå nederst på sammenlagtlista.

- Sjanseløs

Etter tre særdeles intense øvelser i temaet «vinnervilje», var det til slutt Blanco som trakk det korteste strået.

- I klatreveggen følte jeg meg sjanseløs. Det føltes veldig håpløst på et tidspunkt, og jeg tok en vurdering om å gi meg, sier 38-åringen, som i likhet med Gro Hammerseng-Edin valgte å ikke fullføre den første øvelsen.

- I situasjonen følte jeg at jeg var så langt unna å klare det, at jeg tok en beslutning om å spare de kreftene jeg hadde til de neste øvelsene. Det føltes riktig der og da, og jeg angrer ikke på valget.

Det er tydelig at sesongen snart er over, der deltakerne nærmer seg bristepunktet både mentalt og fysisk. I kveldens siste øvelse, «tyngdekraft», måtte idrettsheltene bære vektposer - 120 kilo for menn og 80 kilo for kvinner - på kroppen og gå så mange runder som mulig mellom to punkter.

- Varige mén

Denne viste seg å bli uhorvelig smertefull - også for Blanco.

- Jeg trodde nakken skulle brekke. Det var en intens opplevelse, sier Blanco i kveldens program.

Øvelsen har historisk sett vist seg å være brutal, spesielt overfor nakke, rygg og skuldre. Overfor Dagbladet utdyper 38-åringen:

- Det var den mest forferdelige øvelsen. Det var rett og slett smerte. Man fikk sånne følelser av at du holdt på å ødelegge nakken og at man skulle sitte igjen med varige mén. Jeg verken klarte eller turte å gå lenger i den situasjonen. Det gjorde så vondt, sier bergenseren, som gikk inn imponerende 51 runder.

STORMET TIL: Isabel Blanco fikk hjelp fra produksjonen etter å ha gått inn imponerede 51 lengder i siste øvelse av semifinalen. Foto: NRK / Skjermpdump
STORMET TIL: Isabel Blanco fikk hjelp fra produksjonen etter å ha gått inn imponerede 51 lengder i siste øvelse av semifinalen. Foto: NRK / Skjermpdump Vis mer

- Hvordan går det med kroppen din i dag, etter den øvelsen?

- Jeg har ikke hatt en god nakke siden, det var en utrolig tøff øvelse, men for min del handlet det om å ta ut alt i siste runde. Jeg ga alt jeg hadde, og føler at jeg avsluttet på hederlig vis.

Blanco var med i kampen om finalebillett til siste slutt, men måtte se seg slått av sin konkurrent og nære venninne, Gro Hammerseng-Edin (37).

- Jeg visste allerede i forkant at Gro aldri ville gi seg. Jeg er kjempeglad på hennes vegne og føler at hun fortjente den finalebilletten så til de grader.

- FANTASTISK: Isabel Blanco legger ikke skjul på at deltakelsen i «Mesternes mester» har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Likevel angrer hun ikke på å ha takket ja. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- FANTASTISK: Isabel Blanco legger ikke skjul på at deltakelsen i «Mesternes mester» har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Likevel angrer hun ikke på å ha takket ja. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Hammerseng-Edin følger dermed turner Espen Jansen og fotballspiller Solveig Gulbrandsen inn i finalen neste uke. Selv om Blanco måtte takke for seg, angrer hun ikke på deltakelsen.

- Jeg synes det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg skal ikke legge skjul på at det noen ganger har vært tøft mentalt - en følelsesmessig berg-og-dal-bane, men jeg er stolt over å ha kommet så langt. Det å bli kjent med deltakerne og produksjonen, har vært utrolig fint. Det er en sjelden opplevelse, og jeg er glad for at jeg turte å bli med.

- En risiko

På spørsmål om det egentlig er forsvarlig å utsette deltakerne for «tyngdekraft»-øvelsen, forklarer produsent for «Mesternes mester», Alexander Fjeld, følgende:

- Det er mange øvelser i «Mesternes mester» som inneholder en form for risiko. Det skyldes ikke minst at deltakerne presser seg ekstremt langt og ofte, og trosser gamle skader når konkurranseinstinktet skrus på for fullt. «Tyngdekraft» er en veldig tøff øvelse der vi har sett mange ganger at utøverne pusher seg gjennom mye smerte for å stå igjen som vinner.

Fjeld understreker imidlertid at produksjonen denne gang satte inn tiltak i forhold til tidligere år.

- Blant annet ved å teipe opp nakken med ekstra beskyttelse for å begrense noe av belastningen. Deltakerne blir også tilrådet å fordele tauene mest mulig over skuldrene. Under alle øvelser har vi med medisinsk personell som gir deltakerne tydelige instrukser underveis.

- Under Isabels «tyngdekraft»-øvelse kan vi også høre at hun blir spurt om det går bra og om hun trenger hjelp. Foran hver sesong er vi alltid nøye med å vurdere nye og gamle øvelser i henhold til forsvarlig gjennomføring. Men som sagt kan det alltid være en risiko i større eller mindre grad, derfor er også alle deltakere forsikret mot skader, sier Fjeld og fortsetter:

- Vi synes det er leit hvis Isabel har plager fra «tyngdekraft»-øvelsen, det er ikke noe hun har fortalt oss om i ettertid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!