REAGERER: Simen Auke og Mikkel Christiansen (med skjerf) utfyller DJ-duoen Broiler. De blir begge omtalt i blogger Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til». Det er førstnevnte lite fornøyd med. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Simen Auke og Mikkel Christiansen (med skjerf) utfyller DJ-duoen Broiler. De blir begge omtalt i blogger Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til». Det er førstnevnte lite fornøyd med. Foto: NTB scanpixVis mer

Anniken Jørgensen:

Prøver å stoppe Anniken Jørgensens bok: - Ønsker ikke å være en del av den

Prøver å løse konflikten.

Blogger Anniken Jørgensen (22), også kjent som «Annijor», er for tiden aktuell med boka «Bare en natt til», der hun forteller åpenhjertig om kjærlighetssorg og depresjon.

Selv om boka gikk rett på førsteplass på Norges bestselgerliste, boklista, var det ikke bare positiv respons som ventet for «Bloggerne»-profilen.

VGs anmelder ga boka terningkast to, og i anmeldelsen ble det blant annet rettet kritikk mot Jørgensens utlevering av ekskjæresten, artist Mikkel Christiansen (26), og andre personer i omgangskretsen deres.

I ettertid av anmeldelsen kom forlaget, Panta forlag, med et motsvar til avisen, og mente at VG hadde rigget opp «en skikkelig drittpakke» mot Jørgensen.

De påpekte også at Christiansen, som er en del av den kjente DJ-duoen Broiler, selv hadde godkjent boka før den gikk i trykken.

- Ikke greit

Simen Auke (27), som utgjør den andre halvdelen av Broiler, blir også omtalt i boka - noe han hevder at han ikke ble informert om i forkant.

Tirsdag skriver forlaget i en pressemelding at boka «Bare en natt til» forsøkes stoppet i norsk rett.

- Vi vil fortsette å kjempe for Annikens rett til å fortelle sin unike personlige historie, som er nyttig for alle unge og foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag, sier forelegger Alexander Elguren i pressemeldingen.

- KROPP ER KROPP: Bloggerne Jørgine Vasstrand, Kristine Ullebø og Anniken Jørgensen om debatten rundt influenceres påvirkning gjennom sosiale medier. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Dagbladet har tirsdag kveld vært i kontakt med Simen Auke, som bekrefter at det er han som har bedt om at boka stoppes.

- Selvfølgelig har jeg bedt om det, da det forlaget og forfatteren har gjort ikke er greit, skriver artisten i en SMS til Dagbladet.

Han avviser spørsmålet om å utdype hvilke detaljer han reagerer på at har kommet ut i boka, men forklarer at hovedårsaken til kravet er at han blir nevnt med navn uten at det er gitt tillatelse til det.

- Jeg burde fått mulighet til å lese igjennom før utgivelse. Boka er av ingen interesse for meg, og jeg verken trenger eller ønsker å være en del av den, skriver Auke.

27-åringen sier at alt han nå ønsker, er at forlaget og forfatteren skal rydde opp etter seg.

Han legger til at det ikke er en økonomisk kompensasjon som er det viktige, men at det ordnes opp i det som har skjedd.

- TRIST: Anniken Jørgensen, fra TV 2-serien «Bloggerne», forteller at hun ble lei seg da noen kommenterte at de hadde slettet henne fra Snapchat, fordi hun ikke var like pen der som på bloggen. Video: TV 2 Vis mer

- Ikke aktuelt

Advokat Tony Vangen i Advokatfirmaet Elden representerer Panta forlag i saken. Han mener kravet fra Auke er umulig å oppfylle, da 8000 bøker allerede er solgt. Hele 18 000 bøker er trykket opp.

- Disse er det ikke mulig å ta tilbake. Retten kan vanskelig komme til et resultat som er umulig for oss å følge opp, mener Vangen.

Han understreker at forlaget mener de ikke har brutt noen lov ved å utgi boka uten å kontakte Auke.

- Likevel har forlaget allerede uttalt at de kunne tatt en telefon eller to til, før boka ble lansert. Men det er jo ikke et lovbrudd av den grunn. Dette er også litt av grunnen til at vi nå i ettertid har hatt en dialog med vedkommende, sier Vangen til Dagbladet.

Advokaten ser nå fram til en dialog med Auke, og håper at de skal få løst konflikten. Ellers havner saken i Oslo tingrett for muntlig forhandling allerede neste uke.

- Min klient er innstilt på å finne løsninger, samtidig som de er opptatt av ytringsfriheten. Så å stanse boken er uansett ikke aktuelt, avslutter Vangen.

I pressemeldingen fra forlaget kommer det fram at førsteopplaget av boka ble revet bort før det nådde butikken.