Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pubene får stenge seinere når Harry gifter seg

Britiske puber får holde åpent lenger den helgen prins Harry gifter seg med Meghan Markle. Innenriksminister Amber Rudd kaller det en «nasjonal feiring».

GIFTER SEG: Britisk prins Harry gifter seg 19. mai med amerikanske Meghan Markle. Foto: Ben Birchall/Pool via AP, File
GIFTER SEG: Britisk prins Harry gifter seg 19. mai med amerikanske Meghan Markle. Foto: Ben Birchall/Pool via AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for å stenge baren og lukke dørene klokken 23, slik de pleier, skal pubene få holde åpent to timer lenger. Både kvelden før bryllupet og på selve bryllupsdagen blir det dermed skjenking til klokken 1.

Nasjonal feiring

– Det kongelige bryllupet er en anledning for lokalsamfunn over hele landet vil komme sammen og feire denne store og lykkelige dagen for kongefamilien og nasjonen. Det er tydelig at folk stiller seg bak tanken om litt ekstra tid til å skåle for Prins Harry og Meghan Markle på denne dagen for nasjonal feiring, sa Rudd da hun kunngjorde det ventede unntaket fra skjenkeloven.

Paret gifter seg 19. mai i St. Georgs kapell på Windsor slott vest for London. Bryllupsdagen er for øvrig samme dag som den engelske cupfinalen. Paret har valgt et tidspunkt på dagen som ikke skal kollidere med det som for mange er et vel så viktig punkt på kalenderen – og en god anledning til å gå på puben, enten man skal feire eller drukne sorgene.

Fornøyde pubeiere

Den nasjonale øl- og pubforeningen er uansett glad for å få holde kranene og dørene åpne lenger enn vanlig.

– Dette lar nasjonen feire og skåle til Harry og Meghan på en forsvarlig måte, samtidig som vår sektor får et betimelig løft, sier foreningens leder, Brigid Simmonds.

En lovendring fra 2005 åpner for å gjøre unntak fra skjenkebestemmelser ved «viktige internasjonale, nasjonale eller lokale anledninger». Skjenketiden ble utvidet da prins William giftet seg med sin Kate i 2011 og i forbindelse med dronningens 90-årsdag for to år siden. I 2005 ble det også åpnet for å gi skjenkeløyver uten tidsbegrensning, men mange puber stenger fortsatt klokken 23.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!