Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tim Roth:

«Pulp Fiction»-stjerna: - Jeg ble misbrukt. Han var en jævla voldtektsforbryter

Hevder bestefaren forgrep seg på ham som barn. 

- UTSATT FOR OVERGREP: Skuespiller og regissør Tim Roth (55) har tidligere uttalt at han ble utsatt for overgrep som barn. Nå avslører han identiteten til personen som angivelig sto bak. Foto: NTB Scanpix
- UTSATT FOR OVERGREP: Skuespiller og regissør Tim Roth (55) har tidligere uttalt at han ble utsatt for overgrep som barn. Nå avslører han identiteten til personen som angivelig sto bak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske skuespilleren og regissøren Tim Roth (55) skapte i 1999 stor oppmerksomhet da filmen «The War Zone» ble lansert.

«Romanen filmen baserer seg på, vakte debatt i England ved utgivelsen, og enkelte skal ha hatt problemer med å sitte i stolen gjennom hele filmen også. Det er ikke så rart», skrev Dagbladets anmelder den gang, og omtalte filmen som «vond og nødvendig, samt at filmopplevelsen var «intens».

Prosjektet var Roths første som regissør, og for det dystre incestdramaet «The War Zone» stakk 55-åringen av med en rekke priser.

Året etter utgivelsen sto Roth fram og avslørte hvorfor han ville ta for seg et så alvorstungt tema.

- Jeg ble selv utsatt for seksuelt misbruk da jeg vokste opp. Derfor tror jeg at jeg kan håndtere materialet bedre, forklarte Roth til Dagbladet.

- Jævlig barndom

Skuespilleren har siden vært åpen om hvordan han ble utsatt for incest i barndommen, men har aldri villet fortelle hvem som sto bak overgrepene.

I et nytt intervju med The Guardian tar Roth nå bladet fra munnen, og hevder at både ham selv og faren ble misbrukt av 55-åringens farfar.

- Han ble misbrukt som barn, min far. Og han hadde en for jævlig barndom, sier Roth, som forklarer at faren i senere tid var engasjert i arbeid mot incest.

- Han ble misbrukt. Og jeg ble misbrukt. Men jeg ble aldri misbrukt av min far. Jeg ble misbrukt av hans overgriper - hans far. Han var en jævla voldtektsforbryter. Ingen visste hva man skulle si eller gjøre. Derfor lagde jeg «The War Zone», forklarer han til avisa.

Ifølge Daily Mail har skuespillerstjerna tidligere uttalt at han ble seksuelt misbrukt i barndommen og helt frem til tenåra.

- Overgriperen er heldigvis borte for lengst.

Det var etter en nesten 20-årig skuespillerkarriere med 40 filmer bak seg Roth debuterte som regissør med «The War Zone».

Som skuespiller er han kanskje mest kjent for sin rolle i «Pulp Fiction», «The Hateful Eight», samt «Reservoir Dogs».

EKSPERIMENT: Vi hevder å bo i et av verdens mest likestilte land, men hvor likestilte er vi egentlig når 
det kommer til seksuelle overgrep? Video:... Vis mer
STERK VIDEO: David Beckham er ambassadør for Unicef. I denne nye videoen viser han fram kroppen sin, hvor tatoveringene hans har fått en helt ny mening. Video: UNICEF Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!