«Farmen kjendis»:

Punget ut for deltakere i karantene

Tolv deltakere måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen av det populære TV 2-programmet. Det kostet produksjonen over 300 000 kroner.

KARANTENETID: De tolv deltakerne i «Farmen kjendis måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Det kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix 25 000 per hode. Foto: Espen Solli / TV 2
KARANTENETID: De tolv deltakerne i «Farmen kjendis måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Det kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix 25 000 per hode. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» nærmer seg for alvor slutten, og søndag blir det klart om det er Sølje Bergman (45), Lasse Matberg (35) eller Terje Sporsem (44) som kan strekke hendende i været og juble for å ha vunnet det som må sies å ha vært en knallsuksess for TV 2 denne vinteren.

BÅND: Anniken Jørgensen og Öde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Pålagt hjemmekarantene

Innspillingen av programmet startet i slutten av mai i fjor. Og med coronavirusets inntog i Norge drøyt to og en halv måned før, og med flere tv-produksjoner som ble satt på vent, var det lenge usikkert om det hele tatt ville bli en 2021-versjon av «Farmen kjendis».

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

Men til slutt bekreftet TV 2 at det ble en ny runde, dog med en rekke smittevernstiltak for å hindre eventuell smitte, og for å gjøre produksjonen så trygg som mulig for alle involverte.

Blant tiltakene som ble iverksatt var blant annet at deltakerne ble pålagt 14 dagers hjemmekarantene i forkant av innspillingen. Det opplyste TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til Dagbladet allerede i slutten av april i fjor.

- Det betyr at kan deltakerne kan leve uten avstandsregler seg imellom inne på gården, men skal fortsatt holde avstand til crew, forklarte han den gang.

Fikk 25 000 kroner

Dagbladet har vært i kontakt med flere deltakere som bekrefter at de måtte være 14 dager i karantene før tv-innspillingen på Lundereid gård i Kragerø. Deltakerne innrømmer også å ha fått godt betalt for tiden i isolasjon.

SEMIFINALE-KLARE: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Søjle Bergman har alle fortsatt muligheten til å vinne «Farmen kjendis». Felles for de alle var at de måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Foro: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALE-KLARE: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Søjle Bergman har alle fortsatt muligheten til å vinne «Farmen kjendis». Felles for de alle var at de måtte sitte 14 dager i karantene før innspillingen. Foro: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hver av dem skal ha fått 25 000 kroner i honorar for de 14 dagene .

Med tolv deltakere og to utfordrere betyr det at TV 2 og Strix har betalt godt over 300 000 bare i karantene-honorar. I tillegg kommer ukesbasert lønn til samtlige deltakere.

Dagbladet har også fått innsyn i «Farmen kjendis»-kontrakten, som sier følgende:

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

«Deltakeren bekrefter med dette å oppfylle FHIs (Folkehelseinstituttet, journ. anm.) krav til hjemmekarantene i perioden 7. mai til innspillingsstart 21. mai, for således å unngå å bringe med seg coronasmitte inn på gården».

Videre står det å lese:

«Som kompensasjon for den ulempen det er å være i karantene forut for innspillingen godtgjøres deltakeren med 25 000. Beløpet kan faktureres sammen med starthonorar».

JEVNT: De kastet og kastet og kastet. Til slutt måtte programleder Tiril Sjåstad Christiansen inn og endre på reglene under den intense øksekast-duellen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

TV 2 er tause

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som ikke ønsker å kommentere kontraktene deltakerne har skrevet under på.

- Vi kommenterer av prinsipp ikke innholdet i våre kontrakter med deltakerne, sier pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

I 2018 skrev Dagbladet at deltakerne i «Farmen kjendis» får utbetalt varierende honorarer. Én deltaker kan for eksempel forhandle seg fram til en større pott enn andre.

«Fullførelse av første opptaksuke godtgjøres med NOK 75 000. Deretter godtgjøres hver fullførte opptaksuke med NOK 25 000 (...) Utover vederlaget angitt over, dekkes ikke tapt arbeidsfortjeneste for deltakeren eller andre indirekte tap»., sto det i kontrakten Dagbadet fikk innsyn i den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer