Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Victoria Swarovski:

Pyntet brudekjolen med 500 000 Swarovski-krystaller

Er du arving til krystallfirmaet Swarovski, kommer det med mange fordeler.

ARVING: Forrige uke giftet Swarovski-arvingen Victoria Swarovski seg i en brudekjole pyntet med 500 000 Swarovski-krystaller. Foto: NTB Scanpix
ARVING: Forrige uke giftet Swarovski-arvingen Victoria Swarovski seg i en brudekjole pyntet med 500 000 Swarovski-krystaller. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke giftet arvingen av krystallfirmaet Swarovski, Victoria Swarovski (23), seg - og skal man tro den overdådige kjolen, ble det ikke spart på noe på den store dagen.

Iført en brudekjole pyntet med hele 500 000 Swarovski-krystaller sa den 23 år gamle arvingen ja til å dele sitt liv med ektemannen Werner Mürz (40).

GIFT: Onsdag forrige uke giftet Victoria Swarovski seg med investoren Werner Mürz. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Onsdag forrige uke giftet Victoria Swarovski seg med investoren Werner Mürz. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den eventyrlige vielsen ble holdt på Hotel Falisia i Portopoccolo i Italia.

Ifølge People og flere utenlandske medier, var det ikke bare krystallene som sjokkerte gjestene.

I tilegg til de 500 000 krystallene 23-åringen bar den dagen, bar hun også et slep på hele fem meter som også var pyntet med juveler. I tillegg bar hun et slør på hele åtte meter.

EKSKLUSIV: Brudekjolen til Victoria Swarovski hadde et slep på hele fem meter. Foto: NTB Scanpix
EKSKLUSIV: Brudekjolen til Victoria Swarovski hadde et slep på hele fem meter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er designeren Michael Conco som står bak verket, og etter det nettstedet Wedded Wonderland har erfarer, skal kjolen til sammen veie 46 kilo.

Ifølge The Sun skal verdien på kjolen ligge på rundt 800 000 pund, noe som tilsvarer over åtte millioner norske kroner.

EKTE KRYSTALLER: Brudekjolen til Victoria Swarovski var pyntet med hele 500 000 krystaller og har en prislapp på over åtte millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix
EKTE KRYSTALLER: Brudekjolen til Victoria Swarovski var pyntet med hele 500 000 krystaller og har en prislapp på over åtte millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere kjoler

Men for den 23 år gamle arvingen stopper det ikke der.

Ifølge Wedded Wonderland skal hun ha hatt, i tillegg til den ekstravagante kjolen, to kjoler til som hun byttet til i løpet av kvelden.

En stroppeløs kjole med enda flere krystaller, og en rød-krystallkjole som hun danset med senere på kvelden.

- Blir for overdådig

For moteekspert og utviklingsredaktør i Se og Hør Ingeborg Heldal (44), er brudekjolen til Swarovski-arvingen noe av det mest overdådige hun har sett.

- Og med en prislapp til over 8 millioner kroner skulle det nesten bare mangle, sier Heldal til Dagbladet og legger til:

- Det er klart at kjolen er spektakulær, så det holder, og håndverket er jo helt praktfullt. Men rent personlig synes jeg nesten den blir FOR overdådig. Kjolen bærer henne og ikke omvendt.Jeg har sett brudekjoler som har gjort større inntrykk til en brøkdel av prisen, for å si det sånn!

For kun noen måneder siden var det nemlig en annen brudekjole som gjorde stort inntrykk på Heldal - nemlig da lillesøsteren til den britiske hertuginne Kate (34), Pippa Middleton (33), giftet seg med James Matthews (41).

Selv om kjolen kostet langt mindre enn Swarowski sin, var også det en kjole i den mer eksklusive klassen.

Kjolen var anslått å koste omtrent 113 000 norske kroner, ifølge Seoghør.no.

Den gangen fortalte Heldal overfor Seoghør.no at hun ble slått i bakken da hun så bilder av bruden.

- Kjolen til Pippa er rett og slett praktfull! Ultraglamorøs, elegant og eksklusiv. Jeg elsker chiffonsløret mot de intrikate blondene, og det er nydelig med åpen rygg, fortalte hun.

Ingeborg Heldal er utviklingsredaktør i Se og Hør og var tidligere bloggredaktør i Aller Media, som også eier Dagbladet..

- Det må være utrolig tungt

Tidligere modell, gründer av brudesalong, og nå bryllups-ambassadør for butikkkjeden Tilbords, Kathrine Sørland (37) beskriver kjolen som et godt stykke arbeid som følger dagens mote.

- Jeg tenker for det første at det må være utrolig tungt, tenk å skulle gå på do med en slik kjole. Jeg har hatt på meg mange tusen kjoler opp i gjennom, og jeg hadde Swarovski krystaller på kjolen min jeg også, men ikke så mange. Jeg blir kvalm av prisen, og drømmer allerede om hva pengene kunne ha blitt brukt på.

HYLLER: Kathrine Sørland hyller Victoria Swarovski. Foto: NTB scanpix
HYLLER: Kathrine Sørland hyller Victoria Swarovski. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun vil likevel presisere at en bryllupsdag bør hylles, fordi det er en helt spesiell dag.

- Det jeg synes er flott med enhver brud er at dette er bruden sin dag. Det er utrolig individuelt hvilken kjole bruden måtte finne på å bruke. Det er utrolig gøy at man kan velge slik selv, og jeg vil ikke kritisere en brud for hun har den og den kjolen. Hun ser helt fantastisk ut.

Allikevel mener hun kjolen er innafor motemessig.

- Hun følger moten. Det er mye blonder, transparent skjørt og et fint slør. Overdelen er enkel, og ikke for mye som kanskje prinsesse Diana sin var. Det var hele pakka, men jeg personlig ville ha roet ned størrelsen og lengden på sløret. Hun ser allikevel ut som en eventyrprinsesse, sier Kathrine Sørland til Dagbladet.

Hele Norges coronakart