- UTMATTET: Queen-gitarist Brian May forklarer at han sliter med helsa. Nå avlyser han alle offentlige opptredener ut året. Foto: NTB Scanpix
- UTMATTET: Queen-gitarist Brian May forklarer at han sliter med helsa. Nå avlyser han alle offentlige opptredener ut året. Foto: NTB ScanpixVis mer

Queen-stjerna avlyste plutselig alle opptredener. Nå går han «under jorda»

Rockelegenden Brian May vil fokusere på helsa. 

(Dagbladet): Forrige uke kunngjorde Queen-gitarist Brian May (69) at han skrinlegger sin planlagte «Christmas Candlelight»-turné, samt alle offentlige opptredener for resten av året.

- Jeg kjemper stadig mot en vedvarende sykdom som ødelegger både for energinivået og viljen min. Jeg er nå kommet til det punktet hvor jeg ikke føler meg selvsikker nok til å gjennomføre de planlagte konsertene, skrev 69-åringen på sin offisielle nettside fredag.

Rockelegenden gikk ikke i detaljer når det kom til hvilken type sykdom han skal være rammet av, men forklarte at han hadde «fått sterke anbefalinger om å ta det med ro og fokusere på hvile».

- Helt utmattet

I sosiale medier har fansen gitt uttrykk for bekymring, og flere har sendt varme tanker og ord i Mays retning.

I en ny oppdatering på sin nettside, takker 69-åringen for all omtanke og forteller samtidig at han nå «går under jorda».

- Jeg er helt utmattet, og har dermed tatt en avgjørelse om å renske timeplanen for resten av året. Jeg drar avgårde i dag på en stor stålfugl, da jeg trenger å tilbringe tid på et trygt sted hvor jeg kan lade opp. Jeg slår av telefonen og logger av sosiale medier for en stund, skriver han og fortsetter:

- Jeg beklager så mye, men jeg må dra bort for å prioritere helsa. Noen ganger har man ikke andre valg. Velsigne dere.

May har tidligere vært rammet av kreft, men ble friskmeldt i 2014.

Døde i 1991

På tross av å være mest kjent som gitarist i rockebandet Queen, er han også en astrofysiker, og 2005 ble han utnevnt til kommandør av Order of the British Empire.

GIKK BORT: Vokalisten i rockebandet Queen, Freddy Mercury gikk bort i 1991. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Vokalisten i rockebandet Queen, Freddy Mercury gikk bort i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Queen bestod foruten Brian May av bassist John Deacon, trommeslager Roger Taylor og vokalist Freddy Mercury.

Sistnevnte døde i 1991, 45 år gammel, som følge av HIV-smitte han pådro seg på 80-tallet, og siden lungebetennelse under AIDS.