R. Kelly bryter tausheten

Artisten snakker ut for første gang etter overgrepssiktelsen.

SNAKKER OM SIKTELSEN: R. Kelly snakker for første gang offentlig om siktelsen mot ham. Han kaller det rent oppspinn. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/File Photo/File Photo
SNAKKER OM SIKTELSEN: R. Kelly snakker for første gang offentlig om siktelsen mot ham. Han kaller det rent oppspinn. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/File Photo/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen R. Kelly (Robert Sylvester Kelly).

R. Kelly er siktet for ti tilfeller av seksuelle overgrep mot fire personer - hvorav tre skal ha vært mindreårige da overgrepene fant sted. 52-åringen nektet straffskyld i retten.

Nå tar han bladet fra munnen for første gang siden overgrepssiktelsen. Det gjør han overfor CBS. Også her insisterer han på at anklagene er løgn og rene rykter.

- Med alt jeg har vært gjennom … Hvor dum hadde jeg vært? Dette er så dumt. Bruk fornuft, sier Kelly.

Han er tydelig opprørt i intervjuet, der han tidvis blir veldig følsom, kjemper mot tårene og snakker bedende inn i kameraet.

- Rykter og løgn

Intervjuet sendes på CBS i to deler på onsdag og torsdag. Allerede er det altså publisert et utdrag.

Anklagene mot 52-åringen strekker seg fra 1998 til 2010. Påtalemyndigheten har offentliggjort fire dokumenter - et for hvert av de angivelige ofrene. Her beskriver de hvordan de mener R. Kelly har begått seksuelle overgrep.

Kontroversene og ryktene rundt Kelly har forfulgt ham i to tiår. Artisten er også blitt saksøkt av flere kvinner som anklager ham for å ha sex med dem da de var mindreårige. I de fleste sakene er det blitt inngått forlik.

- Folk går tilbake til fortida min. Det er akkurat det de gjør. Også prøver de å legge dette til det, for å gjøre at dette skal føles ekte for folk, sier en tydelig opprørt Kelly til CBS.

- Men fortida din er relevant? spør programleder Gayle King.

- Absolutt ikke, sier Kelly, og fortsetter å insistere på at anklagene er basert på rykter og løgner.

Sex og vold

Førstehåndsberetninger, politietterforskning og rettsdokumenter er noen av kildene som brukes til å tegne en tidslinje av påstått seksuell, psykisk og fysisk mishandling av afroamerikanske kvinner under 18 år.

En anklager skal ha vært 16 år gammel da hun møtte Kelly. De skal ha møttes da sangeren ga henne en autograf utenfor rettslokalene hvor han ble frifunnet for barnepornoanklager. Ifølge påtalemyndigheten hadde de sex flere ganger. Ifølge dokumentet skal han også ha slått henne, tatt kvelertak på henne og spyttet på henne, skriver AP. Påtalemyndigheten sier de har funnet DNA fra R. Kelly på ei trøye jenta hadde på seg en gang de skal ha hatt sex.

R. Kelly overga seg til politiet i februar, etter at politiet sendte ut en arrestordre. Hvert av de ti punktene i siktelsen har ei strafferamme på sju år. Dermed risikerer artisten opp til 70 år i fengsel dersom han blir dømt.

Selv om R. Kelly har vært omringet av rykter og anklager i over to tiår, har han også hatt stor suksess som artist. Han har også skrevet hitlåter for artister som Céline Dion, Michael Jackson og Lady Gaga og samarbeidet med Jay-Z og Usher.

Plateselskapet Sony Music har brutt samarbeidet med R. Kelly.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer