Archie Harrison Mountbatten-Windsor:

Radiovert sparket fra BBC etter Meghan-tweet

Spøken fikk store konsekvenser.

SPARKET: Den britiske radioverten Danny Baker blir ikke å høre på BBC Radio 5 mer. Det bekrefter kanalen nå, etter at han tidligere denne uka kom med en melding som ble tolket rasistisk. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Den britiske radioverten Danny Baker blir ikke å høre på BBC Radio 5 mer. Det bekrefter kanalen nå, etter at han tidligere denne uka kom med en melding som ble tolket rasistisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) foreldre til sitt første barn. Nyheten ble delt med offentligheten rundt ti timer etter at deres sønn kom til verden. I går fikk verden se det første glimtet av den lille gutten, som har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Hundretusener har gratulert hertugparet i sosiale medier, og i Windsor var det folkefest i gatene da fødselen ble kunngjort. Det er derimot ikke alle som har ønsket de nybakte foreldrene lykke til.

Den britiske radioprofilen Danny Baker (61), kjent fra Radio 5, har nå fått sparken som følge av en feilslått vits etter fødselen. Han valgte nemlig å markere fødselen av den lille babyen med et bilde av en sjimpanse, som holder hender med en mann og en kvinne på en trapp.

Rasismekritikk

Tilhørende bildet skrev radioprofilen følgende: «Den kongelige babyen forlater sykehuset».

Twitter-meldingen falt ikke i god jord hos alle, og ble raskt omtalt som rasistisk og sårende. Flere mente at Baker sammenliknet babyens afroamerikanske herkomst, som kommer fra hans mor, med en annen art.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer