Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skogbranner herjer Australia:

Rammet av flammene

Skuespiller Russell Crowe har fått eiendommen totalskadd i skogbrannene.

RAMMET: Russell Crowes hjem i den australske delstaten New South Wales er rammet av skogbrannene. Foto: NTB Scanpix
RAMMET: Russell Crowes hjem i den australske delstaten New South Wales er rammet av skogbrannene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den New Zealand-fødte skuespilleren Russell Crowe (55) har vært en av Hollywoods store stjerner siden midten av 90-tallet. Likevel har han levd mesteparten av livet sitt i Australia og anser seg selv som australsk.

I disse dager opplever landet «down under» en av de verste skogbrannene i australsk historie. Flere regioner i delstaten New South Wales herjes av brannene - og for tre av dem ble det i går sendt ut varsel om katastrofalt høy brannfare, deriblant i millionbyen Sydney.

Brannene på østkysten har også rammet Russell Crowes hjem, og etterlatt det totalskadet.

KRISE: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre liv, og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere hjemmene sine. Video: CNN / Cooma Monaro RFS Vis mer

Mistet flere hus

Det er stjerna selv som i går kveld rapporterte om brannene som hadde nådd hans egen 400 hektar store gård i Nana Glen, New South Wales.

Selv er han ikke hjemme i Australia på nåværende tidspunkt, men melder om at familien har evakuert eiendommen og er trygt plassert hos venner.

Videre skriver han at brannen nådde hjemmet hans mandag kveld, og at hans tanker går til alle som er rammet av de voldsomme brannene i området.

I en oppdatering seks timer seinere, skrev skuespilleren at han da hadde mistet noen bygninger i brannen, og at de nå var uten vann, men at de tross alt hadde vært heldige ved at de så langt ikke hadde mistet noen av husdyrene.

- Det brenner fortsatt noen steder og vi mangler vann. Ingen husdyr er døde så langt. Hestene er ok.

Han delte også bilder som viser ødeleggelsene på eiendommen, og la ved en video sønnen har tatt av slukningsarbeidet som foregår ved hjelp av helikopter.

Crowe skal ifølge The Guardian ha flere eiendommer i Australia, deriblant en bolig i Sydney.

Ber folk holde seg innendørs

Brannene i Australia har pågått siden før helga. Mens skogbranner i seg selv ikke er uvanlig i landets sommermåneder, er brannene som pågår uvanlig store så tidlig i sesongen, som følge av høye temperaturer.

De fleste brannene pågår i et område nord for Sydney og langs kysten nordover i delstatene North South Wales og Queensland, som totalt sett opplever mer enn 150 skogbranner onsdag morgen, ifølge The Guardian.

TRUET: Over halve bestanden i et naturreservat i New South Wales, Australia, har brent inne i de intense skogbrannene. Video: CNN/NTB. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Det fryktes også at mange branner fort kan blusse opp og spre seg videre i det knusktørre landskapet.

Helsemyndighetene i Sydney har også bedt folk som kan få helseproblemer som følge av støvet om å holde seg innendørs, ettersom dette skaper farlig høy luftforurensning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media