Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Therése Lindgren:

Rammet av mystisk sykdom

- Jeg har aldri hatt så vondt.

MYSTISK SYK: De siste ukene har den svenske influenseren Therése Lindgren fortalt om sterke magesmerter til sine følgere på YouTube. Nå tar hun en pause på grunn av den mystiske sykdommen. Foto: Henrik Montgomery / TT/ NTB Scanpix
MYSTISK SYK: De siste ukene har den svenske influenseren Therése Lindgren fortalt om sterke magesmerter til sine følgere på YouTube. Nå tar hun en pause på grunn av den mystiske sykdommen. Foto: Henrik Montgomery / TT/ NTB Scanpix Vis mer

Den svenske influenseren Therése Lindgren (33) har de seinere åra markert seg som en av de største youtuberne i Sverige. Hun startet opp Youtube-kanalen sin i 2013, og har siden den gang blitt svært populær i sitt hjemland.

Lindgren videoblogger om sminke og skjønnhet, men hun har også delt svært personlige ting med sine over én million følgere på YouTube.

33-åringen har vært åpen om sine psykiske problemer, og fortalt ærlig om blant annet panikkangst. Lindgren har dessuten engasjert seg sterkt i dyrs rettigheter.

Nå tar hun imidlertid en pause fra den populære Youtube-kanalen, avslører hun i et lengre innlegg på Instagram. Årsaken er at hun har blitt syk.

Mystisk sykdom

Lindgren har flere ganger tidligere snakket om sine mageproblemer med følgerne sine, og for to uker fortalte hun i en video at hun hadde store smerter og vanskeligheter med å spise, ifølge Expressen.

Siden den gang har tilstanden bare blitt verre, og i det nevnte Instagram-innlegget skriver 33-åringen at hun knapt har forlatt senga de siste ukene. Hun har vært utendørs bare for å gå morgenturer, i tillegg til at hun har vært to ganger på sykehuset.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

- Magen min har aldri vært så dårlig som den er nå, jeg har aldri hatt så vondt at jeg har vært nær ved å besvime før, og fy faen som det skremte meg, skriver Lindgren.

Videre kommer det fram at 33-åringen nå har kommet i kontakt med en lege som både er gastroenterolog (spesialist på mage- og tarmsykdommer, journ.anm.) og førsteamanuensis i mage- og tarmhelse. Influenseren skal også gjennom to undersøkelser, samt en ultralyd. Til uka skal hun gjennomføre en koloskopi, som er en undersøkelse av tykktarmen, skriver hun i innlegget.

Grunnet mageproblemene tar influenseren derfor nå en pause fra YouTube ut juni, selv om legen ville sykmelde henne hele sommeren.

Avhengig av hva resultatene fra undersøkelsene viser, vil Lindgren eventuelt utredes for endometriose, skriver hun i innlegget. Influenseren ser også fram til å få et svar for å kunne utelukke alvorlig sykdom.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Therése Lindgren til denne saken. Hun har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Mange jern i ilden

Lindgren har som nevnt blogget i sju år, og har over én million følgere både på YouTube og Instagram, noe som gjør Youtube-kanalen hennes til den største svenskspråklige kanalen i verden. Helt siden 2015 har hun livnært seg utelukkende på videobloggingen.

Siden den gang har det gått slag i slag for den populære svensken. Hun har fått en rekke priser for sin Youtube-virksomhet, og i 2017 mottok hun prisen «Guldråttan» av den svenske dyrevernsorganisasjonen Djurens Rätt, for sitt engasjement for dyrevelferd.

FOBI: Influenser Maren Turmo kan fortelle at tidligere opplevelser førte til en fobi hun nå velger å være åpen om. Video: Maren Turmo/Dplay/Rød Løper Vis mer

Lindgren ga også ut boka «Ibland mår jag inte så bra» høsten 2016, som handlet om hennes psykiske utfordringer. Året etter ga hun også ut boka «Vem bryr sig?» som behandlet hennes syn på dyrevernsspørsmål.

Det er ingen tvil om at Lindgren har mange jern i ilden, og foruten bøker og «vlogging» har hun også lansert en serie med veganske skjønnhetsprodukter under navnet Indy Beauty, som fortsatt er operativt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!