KREFTSYK: Marna Haugen Burøe skriver på bloggen sin at hun har fått påvist kreft - igjen. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Marna Haugen Burøe skriver på bloggen sin at hun har fått påvist kreft - igjen. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marna Haugen Burøe:

Rammet av ny kreftsykdom

Toppbloggeren deler den tunge nyheten på bloggen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Toppblogger Marna Haugen Burøe (38) har blitt diagnostisert med kreft i livmoren. Det skriver hun på bloggen sin.

Saken ble først omtalt av TV 2.

- Det er kjempevanskelig å skrive dette. Da blir det liksom sant. Det er så mye enklere å pakke det vekk og slippe å forholde seg til vonde fakta mens i realiteten så gjør det det hele bare verre, for man blir så tung og mørk innvendig, skriver Haugen Burøe i blogginnlegget.

- Jeg har kreft. I livmoren, fortsetter hun.

EKTEPAR: Marna Haugen Burøe er gift med komiker Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Marna Haugen Burøe er gift med komiker Ørjan Burøe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Emosjonell karusell»

38-åringen skriver videre at hun til tross for å ha hatt en anelse om at noe er galt i lengre tid, aldri hadde sett for seg å få diagnosen bekreftet. Hun beskriver det som en «emosjonell karusell», og skriver i blogginnlegget at det nå gjenstår å se hvor lenge hun har hatt kreftsvulsten.

I utgangspunktet skulle hun ha vært på kontroll for to år siden, men denne ble gjort først nå. Etter å nå ha fjernet deler av livmorhals som har celleforandringer for tredje gang, ble svulsten oppdaget.

- Det gjør det vanskelig å la være å tenke at det kanskje har gått litt lang tid, deler hun ærlig med leserne sine.

Bloggeren ønsker ikke å kommentere sykdommen utover det hun skriver på bloggen, får TV 2 opplyst av Geir Håkonsund, medierådgiver i Egmont People - som representerer 38-åringen.

- Fuck cancer, avslutter Haugen Burøe.

Marna Haugen Burøe er gift med komiker Ørjan Burøe (44). Sammen har ekteparet de to sønnene Theodor og Dexter. Kort tid etter at «Komikerfrue» delte den hardtslående sykdomsbeskjeden med sine bloggleserne onsdag kveld, delte ektemannen dette bildet på Instagram:

Fikk påvist svulst

Haugen Burøe har opplevd kreftsyktdom på nært hold tidligere. I 2012 fant legene en kreftsvulst i magen hennes, og bloggeren måtte gjennom flere måneder med cellegift før hun ble friskmeldt.

Den gang trodde Haugen Burøe at hun var gravid, og sjokket var stort da hun fikk beskjed om at det var en kreftsvulst, og ikke en baby i magen.

På dette tidspunktet var Haugen Burøe med i TV 2-programmet «Bloggerne», og seerne fikk følge behandlingen på nært hold. Bloggeren selv sleit imidlertid med å få et gjensyn med den tunge tiden på tv.

- Jeg tror det kan bli tøft. Da jeg så vignetten, gikk jeg ut av rommet, fordi jeg er så ferdig med det. Så jeg gruer meg til det, uttalte 38-åringen den gang.

View this post on Instagram

Bak skyene skinner sola 🌤

A post shared by komikerfrue (@komikerfrue) on

Celleforandringer

I 2016 gjennomgikk hun en operasjon på bakgrunn av celleforandringer i livmorhalsen, en operasjon hun måtte gjøre to ganger grunnet et mislykket forsøk første gangen. Den gang fortalte hun til Se og Hør at hun ville være åpen med leserne for å få flere til å sjekke seg.

- Dette er en hverdagslig sykdom, og ikke nødvendigvis en tragedie, men det er viktig å sjekke seg, uttalte hun da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer