Christian Kjær:

Rammet av Parkinsons etter skandaleåret

Den kongelige eksvennen «har det bra etter omstendighetene».

SYK: Tidligere kammerherre Christian Kjær er rammet av Parkinsons. Det forteller han og kona, Susan Astani-Kjær, i et intervju med danske Se og Hør. Offentliggjøringen av diagnosen kommer bare et halvt år etter at Kjær ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent. Foto: Hanne Juul / Aller Media DK
SYK: Tidligere kammerherre Christian Kjær er rammet av Parkinsons. Det forteller han og kona, Susan Astani-Kjær, i et intervju med danske Se og Hør. Offentliggjøringen av diagnosen kommer bare et halvt år etter at Kjær ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent. Foto: Hanne Juul / Aller Media DK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mai ble det kjent at dronning Margrethe (79) av Danmark hadde gått drastisk til verks, da hun fjernet samtlige av de kongelige utmerkelser til Christian Kjær (76).

Han har i en årrekke fungert som kammerherre, og var før det en nær venn av flere medlemmer i det danske kongehuset. Da han giftet seg med Susan Astani-Kjær (48) i 2014, var det avdøde prins Henrik som var forlover i bryllupet.

Og da dronning Margrethe feiret 75 år under sola, var paret selvskrevne gjester på festen i Fredensborg Slot.

Den drastiske avgjørelsen bunnet i at han tidligere i år ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent. Siden da har Kjær vært utstøtt fra kongelige kretser, og har hatt flere alvorlige problemer som følge av det. Det ble blant annet kjent at han var svært lei seg, og at paret måtte selge huset sitt.

- Har det bra

Nå skriver danske Se og Hør at Kjær er blitt rammet av Parkinsons. Intervjuet er først ute i morgen, men overfor Ekstra Bladet forteller Kjærs kone at de forsøker å være ved godt mot.

- Han har det bra etter omstendighetene. Vi har ferie akkurat nå, sier hun til avisa, og forteller at de ikke har noe ytterligere kommentar til diagnosen akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer