Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ble dømt da dommeren gikk lei:

Rapperen fløy rett fra fengsel til basketkamp

Rapperen Meek Mill omtaler oppholdet i fengsel som et mareritt.

SLO TIL: Her er Meek Mill til stede på en basketkamp bar en time etter at han ble løslatt fra fengsel. Foto: NTB Scanpix
SLO TIL: Her er Meek Mill til stede på en basketkamp bar en time etter at han ble løslatt fra fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I november i fjor ble den amerikanske rapperen Meek Mill dømt til to til fire år i fengsel etter å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse. Nå er han imidlertid løslatt - og det feiret han med å ringe med en etterlikning av «Frihetsbjella».

30-åringen, hvis egentlige navn er Robert Williams, ble løslatt mot kausjon. I en åpen uttalelse takker han familien og andre som har støttet ham - noe som inkluderer Philadelphias borgermester Jim Kenney, fotballaget New England Patriots' eier Robert Kraft og rapperen Jay-Z.

«Et mareritt»

Han uttalte også at oppholdet i fengselet har vært «et mareritt» og at han nå gleder seg til å lage musikk igjen - men først feiret han med basketkamp og bjelle.

Ifølge The Guardian ble rapperen fraktet med helikopter fra fengselet, og allerede en time seinere var han på hjemmebanen til basketlaget Philadelphia 76ers.

Bilder fra hendelsen viser rapperen med en klubbe i ferd med å slå til bjella.

HØYTSVEVENDE: Utenfor fengselet ventet flere spente fans på å få se rapperen. Han var imidlertid opptatt med å forlate stedet i helikopter. Foto: NTB Scanpix
HØYTSVEVENDE: Utenfor fengselet ventet flere spente fans på å få se rapperen. Han var imidlertid opptatt med å forlate stedet i helikopter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuffet dommer

Episoden som utspilte seg da han mottok dommen var noe helt utenom det vanlige. Dommer Genece E. Brinkley hadde nemlig gått lei av å gi rapperen nye sjanser, og sa at nok var nok.

Både rapperen selv, og de frammøtte virket sjokkerte over dommen som ble avsagt under en rettssak i Philadelphia, ifølge Philly.com.

- Jeg er bare menneskelig, jeg er ikke perfekt. Derfor ber jeg deg om tilgivelse. Jeg har kommet langt, men jeg kan virkelig ikke starte på nytt nå, sa rapperen til dommeren ifølge nettstedet.

- Holdt meg for narr

Men dommer Genece E. Brinkley argumenterte for at Mill har vist manglende respekt for rettssystemet ved å bli arrestert ved minst to tilfeller det siste året, og beordret at rapperen ble satt i varetekt med en gang.

- Jeg har prøvd å hjelpe deg siden 2009. Du har praktisk talt holdt meg for narr, sa Brinkley i retten ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg kan ha tabbet meg ut noen ganger, men jeg har aldri hatt noen intensjon om å ikke vise deg respekt, svarte Mill.

SJOKKERT: Meek Mill ble overrasket da dommeren ga ham fengselsstraff. Her fra november 2017, like etter sjokkbeskjeden. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERT: Meek Mill ble overrasket da dommeren ga ham fengselsstraff. Her fra november 2017, like etter sjokkbeskjeden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Langt rulleblad

I mars 2017 ble Mill arrestert etter å ha vært involvert i en slåsskamp på en flyplass i St. Louis, men siktelsen ble seinere trukket. Seinere erkjente han straffskyld for uaktsom kjøring, etter å ha publisert en video av seg selv hvor han blant annet steiler med motorsykkel gjennom gatene i New York.

Rapperens rulleblad strekker seg lang tilbake i tid og i 2008 ble han arrestert for narkotika- og våpenkriminalitet, noe som resulterte i åtte måneder fengselsstraff og fem års prøveløslatelse, ifølge musikkmagasinet Rolling Stone.

Siden har han ved flere anledninger brutt betingelsene for prøveløslatelse, noe som har ført til at den har blitt forlenget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media