Asap Rocky:

Rapperens mor: - Føles ikke bra

Dette blir sagt om dommen.

DOM: Asap Rocky ble dømt for mishandling i Stockholm tingrett, men slipper å sone i fengsel. Hans forsvarer Slobodan Jovicic forteller at de er skuffet. Video: Expressen Vis mer

Like etter klokka 14:00 ble det kjent at den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky, dømmes til betinget fengsel for mishandlingen i Stockholm tidligere i sommer. Det er to uker siden rettssaken ble avsluttet, og rapperen har siden da ventet på en potensiell dom.

- Jeg synes ikke det er overraskende at de dømmes for mishandling, uttalte krimekspert Fredrik Sjöshult i Expressen.

INNRØMMELSE: Asap Rocky innrømmer nå å ha plukket opp flasker de fant på bakken, men påstår at de gjorde det for at fornærmede ikke skulle få tak i de. Video: Expressen. Vis mer

De to andre blir dømt for det samme. I tillegg må de utbetale en samlet sum på 12 500 svenske kroner til fornærmede i saken, noe som tvilsomt er en stor belastning for en med rapperens økonomi. I tillegg må de betale saksomkostningene hans. De slipper, med andre ord, å sone.

- Føles ikke bra

Dommer Per Lennerbrant forteller til pressen at tingretten konstaterer at det ikke foreligger noen nødvergesituasjon, og at de tre tiltalte har mishandlet fornærmede med slag og spark.

RETTSSAK: Mora til den tiltalte amerikanske rapperen Asap Rocky var i Stockholm for å støtte sønnen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet TV Vis mer

Raskt begynte det å rulle inn reaksjoner på dommen. Rapperens mor, Renee Black, sier følgende når den svenske avisa Expressen spør om hun har fått med seg situasjonen:

- Det føles ikke bra i det hele tatt. Jeg kan ikke si mer om det akkurat nå, sier hun til Expressen.

Rapperens advokat, Slobodan Jovicic, er også skuffet. Det er også klienten.

- Vi er veldig skuffet, fordi vi hadde håpet på en frifinnelse, sier han.

- Min klient har aldri betvilt at han skulle få en rettferdig rettssak. Han og teamet har stått bak meg. De har aldri snakket som andre har gjort, fortsetter forsvareren.

Jovicic kan dessuten fortelle at hans klient trolig kommer tilbake til Sverige igjen, til tross for at flere store artister den siste tida har sverget å boikotte landet. Rapperen uttalte i retten forrige gang at han har vært i Sverige fem-seks ganger, og at han trives i landet.

REAGERER: Rapperens mor, Renee Black, sier at det ikke kjennes bra at sønnen nå er dømt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REAGERER: Rapperens mor, Renee Black, sier at det ikke kjennes bra at sønnen nå er dømt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil bare ha rettferdighet. Jeg vil at navnet mitt skal renvaskes. Rettferdighet for oss alle, sa han da.

Det er ventet at flere reaksjoner på dommen vil komme forløpende. Flere venter trolig på at Donald Trump, Kim Kardashian og/eller Kanye West skal si noe, siden de alle har vært tydelige på at de mener artisten bør slippes fri.

I tillegg vil trolig flere av artisten rapkolleger, deriblant Tyler, the Creator, trolig uttale seg. Sistnevnte artist har blant annet sagt at han vil boikotte Sverige.

Dagbladet kommer med mer.

ASAP ROCKY-SAKEN: Fornærmede oppgir at han først ble slått med ei glassflaske, tiltalte bestrider dette. En video viser imidlertid at en av de inolverte holder to glassflasker i hånden. Video: Expressen. Vis mer

Tiltalt for kroppsskade

Det var natt til 3. juli at rapstjerna Rakim Mayers, kjent under artistnavnet Asap Rocky, ble arrestert sammen med to andre fra hans følge. Rapperen ble først siktet for grov kroppsskade, men dette ble seinere nedgradert til kroppsskade.

De har stått tiltalt for å ha utøvd kroppsskade mot en 19 år gammel mann. Hendelsen skal ha skjedd den 30. juni, da de tiltalte møtte på 19-åringen utenfor spisestedet Max i Kungsgatan i den svenske hovedstaden.

Deler av hendelsen som skjedde 30. juni ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

Alle de tre tiltalte mennene har nektet straffskyld i saken, som for øvrig har fått internasjonal oppmerksomhet. Det tok ikke lang tid før president Donald Trump kastet seg inn, og krevde artisten løslatt. Sveriges statsminister Stefan Löfven har derimot tydelig uttrykt at alle er like for loven, og at de ikke kommer til å blande seg inn i en pågående rettsprosess.