G-Eazy:

Rapstjerna legger seg flat etter arrestasjonen i Sverige: - Flau

Rakk konserten i Norge på hengende håret.

HAVNET I BRÅK: Rapperen Gerald Earl Gillum, best kjent som G-Eazy, risikerte fengsel etter å ha havnet i bråk på et utested i Stockholm forrige uke. Foto: NTB scanpix
HAVNET I BRÅK: Rapperen Gerald Earl Gillum, best kjent som G-Eazy, risikerte fengsel etter å ha havnet i bråk på et utested i Stockholm forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag spilte den verdenskjente rapperen Gerald Earl Gillum (28), bedre kjent som G-Eazy, foran tusenvis av russ under Landstreffet i Stavanger.

Kun timer før konserten så det imidlertid mørkt ut for «No Limit»-sangerens Norges-besøk, etter at han natt til torsdag ble arrestert i Stockholm.

Den amerikanske rapperen holdt en konsert i den svenske hovedstaden onsdag kveld, og seinere på kvelden havnet han i bråk på et utested. Han ble pågrepet klokken tre natt til torsdag, og ble siktet for vold mot tjenestemann, motsettelse av arrest og narkotikabruk.

Søndag kveld delte rapperen et innlegg på Instagram der han beklager hendelsen i Stockholm.

«Takknemlig og velsignet for å være fri og trygg. Glad for å være i København der jeg kan gjøre det jeg elsker mest. Flau og unnskyldende når det gjelder hendelsen, men framfor alt er jeg så takknemlig for at de lot meg gå», skriver han og fortsetter:

«Den villeste opplevelsen i livet mitt, en grusom kveld med mye uflaks og noen enda dårligere beslutninger. Men som jeg sa, jeg er takknemlig for å være en fri mann, tilbake på turné. Takk til alle som har støttet meg, jeg setter mer pris på det enn dere aner», skriver han.

Risikerte fengsel

Klokka 14 fredag, kun timer før han sto på scenen i Stavanger, stilte Gillum i retten der påtalemyndigheten la fram saken for dommeren.

Ifølge svenske Aftonbladet ble rapstjernen dømt til to års betinget fengsel og en bot på 80 000 svenske kroner, altså omtrent 73 000 norske kroner.

Ifølge den svenske nettavisa sto 28-åringen i fare for å bli dømt med to måneder ubetinget fengsel, men rapperens advokat, Mikael Westerlund, argumenterte med at Gillum hele veien samarbeidet og at han sa seg skyldig i alle punkter.

G-Eazy kunne ha tapt millioner av kroner dersom han måtte innstille sine kommende 28 konserter i «Beautiful and Damned»-turneen.

Han kunne imidlertid sette seg på flyet til Stavanger fredag, og rakk opptredenen sin under Landstreffet i Stavanger. Han skulle i utgangspunktet stå på scenen klokka 18 fredag kveld, men konserten ble utsatt til klokka 20.

Etter konserten delte Gillum en video fra konserten på Instagram, med følgende tekst:

«Glad for å være her, Norge.»

HAPPY 2 BE HERE NORWAY ❤️

Et innlegg delt av G-Eazy (@g_eazy)

Innpåsliten fan

Torsdag formiddag kunne imidlertid visekammersjef for bypåtalemyndigheten i Stockholm, Carl Mellberg, fortelle til Dagbladet at det ikke var sikkert at G-Eazy ville rekke konserten i Norge.

- Jeg vil ikke spekulere i om han rekker å spille konsert i Norge i kveld, men i teorien kan han bli løslatt etter én time, klokka 15, når rettergangen vanligvis er ferdig. Men han kan også risikere fengselsstraff for lovbruddet, sa Mellberg.

Ifølge et vitne svenske Expressen snakket med etter hendelsen i Stockholm, skal det ha vært en festdeltaker som utløste basketak på utestedet Solidaritet i den svenske hovedstaden.

En person skal ha spurt om å ta et bilde sammen med rapperen inne på VIP-rommet på utestedet, men da G-Eazy sa nei, skal personen likevel ha tatt bilde av ham. Det skal da ha oppstått et slagsmål, der flere personer var involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer