Bill Cosby dømt i retten:

Rasende Cosby funnet skyldig på alle punkter: - Ditt rasshøl

Fikk svaret i retten i dag.

LETTET: Lili Bernard, Therese Serignese og Victoria Valentino var tydelig lettet over dommen, som fant Bill Cosby skyldig i å begå grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand. Hendelsen fant sted i 2004. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere komikeren og tv-profilen Bill Cosby (80) ble torsdag dømt for å ha dopet ned og misbrukt en kvinne.

Han ble av juryen i retten i Pennsylvania funnet skyldig på alle punkter i tiltalen. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Han er dømt for grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand, som fant sted i 2004. Han skal angivelig ha tatt dommen svært dårlig.

Han skal ha sagt at han er «lei av» statsadvokat Kevin Steele, som i retten argumenterte for å fjerne mulighetene for kausjon. Steele mente nemlig at Cosby potensielt sett kunne rømme, fordi han eier et eget fly.

- Han har ikke et fly, ditt rasshøl, sa Cosby i retten, ifølge Reuters.

Utenfor rettsbygget kunne en derimot høre jubel. Flere av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep sto utenfor og feiret da dommen falt. Advokat Gloria Allerd sto sammen med kvinnene.

Kan få lang fengselsstraff

Tidligere torsdag kveld ble det kjent at juryen hadde kommet til en enighet i saken, som ble presentert i retten kort tid etterpå.

Han risikerer ifølge AP hele ti år i fengsel for hver av tiltalepunktene, som sammenlagt kan utgjøre en straff på 30 år. Straffeutmålingen er imidlertid ikke kjent ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer