Steven Patrick Morrissey:

Raser etter dødsfall: - For seint

Artisten går hardt ut mot egen bransje.

SNAKKER UT: Steven Patrick Morrissey holder ikke tilbake. Foto: Lise Åserud / NTB
SNAKKER UT: Steven Patrick Morrissey holder ikke tilbake. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kom nyheten om at den irske sangeren Sinéad O'Connor døde i en alder av 56.

Hun er best kjent for låta «Nothing Compares 2 U».

«Det er med stor sorg vi kunngjør bortgangen til vår elskede Sinéad. Hennes familie og venner er knust og ber om ro i denne vanskelige tida», heter det i en uttalelse fra familien.

Den irske artisten Sinéad O'Connor er død - stjerna ble 56 år gammel Vis mer

Etter at det ble kjent at stjerna hadde gått bort, har flere kjendiser gått ut og hyllet O'Connor. Det falt ikke i god jord hos artisten Morrissey, hvis fulle navn er Steven Patrick Morrissey (64).

- Aldri uinteressant

sin egen nettside spør artisten, som tidligere har vært vokalist i bandet The Smiths, om hvorfor ingen viste samme støtte da O'Connor var i live.

Den avdøde artisten sto bak en rekke kontroverser.

GIKK BORT: Sinéad O'Connor gikk døde i en alder av 56. Foto: Crispin Rodwell/Rex/Shutterstock/NTB
GIKK BORT: Sinéad O'Connor gikk døde i en alder av 56. Foto: Crispin Rodwell/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

På besøk hos «Saturday Night Live» i 1992, et direktesendt humorprogram som ofte også byr på musikalske innslag, gikk det riktig så galt for stjerna. På scenen tok hun opp et bilde av pave Johannes Paul II, som hun rev til fillebiter. Hun mente at den katolske kirka var «den ekte fienden».

STØTTER PRINSESSEN: Prinsesse Märtha fikk støtte fra uventet hold under Olavsfestdagene i Trondheim i 2011. Vis mer

Så seint som i 2014 merket man etterdønningene fra stuntet. Da ble hun nemlig fjernet fra American Music Awards etter at paven nektet å introdusere henne.

Kanalen fikk ifølge New York Daily News over 4000 telefoner på kort tid fra illsinte amerikanere, og superstjerna Madonna var også blant dem som reagerte sterkt.

I en uttalelse delt på den avdøde «MasterChef»-dommerens Instagram bekrefter familien det plutselige dødsfallet. Video: Master Chef Australia. Vis mer

«Hun ble droppet av plateselsksapet sitt etter å ha solgt sju millioner album for dem», skriver Morrissey på innlegget han har kalt «You Know I Couldn't Last», som kan oversettes til «Dere visste jeg ikke kunne vare».

Flere medier har omtalt saken, deriblant The Guardian.

«Hun ble gal, ja, men aldri uinteressant. Hun gjorde ikke noe galt», fortsetter Morrissey.

- Dere hadde ikke motet

Videre skriver 64-åringen at hun viste «en stolt sårbarhet».

«Og det er et hat i musikkindustrien for sangere som ikke passer inn (dette vet jeg alt om), og de hylles aldri før de dør, da de endelig ikke kan svare», mener artisten, og fortsetter:

Den svenske treningsprofilen Elin Kjos er død. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper, expressen.se Vis mer

«Dere hyller henne nå bare fordi det er for seint. Dere hadde ikke motet til å støtte henne da hun levde og så etter dere».

Morrissey trekker samtidig paralleller mellom O'Connors dødsfall og de avdøde stjernene Amy Winehouse og Judy Garland.

«Hun var utfordrende, og hun ble ikke holdt tilbake, og hun hadde motet til å heve stemmen når alle andre forble stille og trygge».

Mistet sønnen

O'Connor slapp debuten «The Lion and the Cobra» i 1987, og ifølge Biography ble det solgt en halv million eksemplarer av albumet.

Artisten fikk fire barn, men etterlater seg tre barn. I fjor mistet hun sin 17 år gamle sønn Shane.

TRAGEDIE: Australske Pagen og Brandon Armanasco var forlovet og levde et lykkelig liv som trebarnsforeldre, da alt plutselig snudde. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Privat Vis mer

«Min vakre sønn, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, lyset i livet mitt, bestemte seg for å avslutte sine jordiske kamper idag, og er nå med gud. Må han hvile i fred og ingen følge hans eksempel. Babyen min. Jeg elsker deg så mye. Vær så snill å ha fred», het det i en uttalelse fra stjerna på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer